Kreeka pankrotistamise strateegi Marcel Vichmanni sõnul oli tegemist lihtsa skeemiga: “Ässitasime Kreeka kallale SMS-laenu pakkujad – Creditmarketi, SMS Raha, Credit 24, Ferratumi ja teised. Kolme kuuga saavutasid erafirmad selle, millega sealne valitsus aastate jooksul hakkama ei saanud. Pärast seda, kui Eesti SMS-spetsialistid Kreekast üle käisid, on sealsetel koertel ka rohkem õigusi kui kreeklastel.”

AS Hellase juhatuse esimeheks valitud Enn Veskimägi sõnul ootab riiki ees saneerimine.

“Kreeka pankrotti ajanud juhtkond tuli lahti lasta,” teatas Veskimägi. “Ka sealse tööjõuga on probleeme. Kuna nad pole nõus eestlaste kombel orjapalga eest tööd rabama, pidime nemadki vallandama. Toome sisse odava tööjõu Aafrikast ja Indiast. Kohalike laiskloomadega, kes inimväärse palga nimel häbiväärseid streike korraldavad, pole midagi peale hakata!”

Mis on rikkuritel Kreekaga plaanis?

“Sellest tuleb maailma turismimagnet number üks!” hõiskas Urmas Sõõrumaa. “Ma teen tervest Kesk-Makedooniast suure tenniseväljaku! Eestlastele käivad meie hinnad muidugi üle jõu, aga Ameerika ja Jaapani turistid on oodatud.”

“Akropoli toome Tallinnasse ja paigutame Toompeale õigeusu kiriku asmele,” tutvustas oma plaane kinnisvaraärimees Arti Arakas. “Eerik-Niiles Kross leidis strateegilise partneri, kes terve Ateena tükkideks lahti võtab ja Tiskres taas kokku paneb. Minu juures saab maju ja terveid linnaosi broneerida. Soovitan kiirustada!”

Ärimeeste kõrval jagavad Kreekat ka Eesti kriminaalid. Hetkel käib verine arveteõiendamine kohalike grupeeringutega. Eesti rühmitused on pidanud jõudusid koondama ning peatama ajutiselt tegevuse Hispaanias, Küprosel, Saksamaal ja Skandinaavias.

“Meie ühiskassa läheb euro asemel üle drahmile,” ütles Eesti organiseeritud kuritegevuse üks autoriteete Nikolai Tarankov.

“Me ei alistu iial!”

Et mitte nälga surra, püüavad miljonid töötud hellenid põgeneda oma ajaloolise vaenlase Türgi territooriumile. Teine osa püüab paadipõgenikena Itaaliasse pääseda. Ent on ka neid, kes ei tagane. Kodanikuliikumine “Ostame Kreeka tagasi” alustas kampaaniat Facebookis, paludes inimestelt annetusi. Vastloodud Kreeka Rahvavabastusrinne kutsub loosungi all “Kreeka tagasi hellenitele!” rahvast barrikaadidele.

Politsei on ainus Kreeka organisatsioon, kust Eesti rikkurid kedagi ei vallandanud.

“Kreeklased on kuumavereline rahvas ja selliste väljaastumistega tuleb esialgu ikka arvestada,” kommenteeris Enn Veskimägi. “Pärast järgmist 700 orja-aastat hakkavad nad tõeliste eestlastena käituma.”

Gürsa-Leo Kuur
Olümpos–Nuustaku

Ajakirjaniku reisi eest tasus Türgi välisministeerium.