“Vabandust, Rein, aga ma pean sind hetkel katkestama,” lausus Neinar Seli vabandavalt. “Kandidaatvend Vaino, mis loba ma sealt nurgast kuulen? Ja kas ma näen õigesti, et sa oled mõned kilod alla võtnud?”

Urmas Vaino ehmus: “Ma olen söönud nagu elevant. Ei oskagi öelda, milles asi. Väga piinlik, vaieldamatult!”

Seli näoilme muutus murelikuks: “Kandidaatvend Vaino, ega te pole ometi käinud metsas sporti tegemas või lõõgastumas, selle asemel, et juua õlut ja süüa kreemikooke?”

Ootamatult sekkus Seli vasakul käel istuv mees.

“Lugupeetud Suurvend! Vaino pole käinud sporti tegemas, vaid me käisime koos piknikul, et vaadata ilusaid naisi. Kui me olime autoga teel Tallinna tagasi, läks meil mõlemal kõht tühjaks ja Kükita grillis hammustas sääsk teda kõrva tagant, mis nähtavasti Vainot siiani vaevab,” teatas Urmas Arumäe.

Figuurikuningate Kirjavenna ametit pidava Arumäe selgitus rahuldas Selit, kes otsustas koosolekut jätkata.

“Postivend Samost, kuidas edeneb ajakirjanduse kallutamine meie poolt jumaldatavate eluviiside poole?”

Anvar Samost oli seda küsimust oodanud.

“Priit Pulleritsu artiklite lugemist on võimalik vältida, aga tema sportliku kuju nägemine on igale ausale figuurikuningale ehmatav. Lasen varsti kogu sporditoimetuse lahti ja asendan nende küljed retseptide ja toidureklaamidega.

Siinjuures juhin tähelepanu sellele, et figuurivend Ivari Padar on rikkunud meie pühasid tõotusi ning on seal kaugel Brüsselis lasknud end rikkuda võõrastest kommetest. Nägin teda üleeile Kadrioru pargis sörkjooksu tegemas,” teatas Samost.

Neinar Seli muutus ootamatult väga tõsiseks. “Sörkjooks? Äkki ajas kuri koer teda taga? Võib-olla polnud ta bussis tasuta sõidu piletit valideerinud ja Mupo töötajad jälitasid teda? Uudis on mõistagi murettekitav, ma uurin asja ja annan teile teada,” lubas Seli.