“Meil kontoris on kõigil praegu mustad iPhone 4Sid. Ma olen juba veerand kümme oma musta iPhone 5ga kohal, kõik lähevad kadedusest roheliseks,” seletas üks hipster. Ülejäänute silmist paistis siirast mõistmist.

Hipsterid igavlesid järjekorras edasi, kuni ühel hetkel nägid, et tänavat mööda nende poole loivanud umbes 60aastane, natuke hädise olemisega naine oli ka ennast nende järjekorda sättinud.

“Tädike, siit järjekorrast pontšikuid ei saa. Võid rahulikult koju minna,” teatas üks hipster. Tädike ei solvunud ja teatas, et tema on ka tulnud uue iPhone 5 järele.

“Mulle on uut iPhone 5 väga vaja, sest mul on kõõm ja iPhone 5 pidi selle vastu väga hästi aitama,” lausus tädi.

Hipsterid vaatasid teda umbusklikult. Esimese asjana kahtlustasid nad, et tädi teeb nende üle nalja, et tegemist on järjekordse pilkega, mida õunatoodete ustavad fännid peavad Eesti-suguses barbaarses kolkas pidevalt taluma. Kuid tädi nägi surmtõsine välja.

“Jaa-jaa. Uus iPhone pidi kõõma vastu eriti hea olema, kuigi ka vanematel versioonidel pole viga. Pärast esimese iPhone’i ostmist hakkas mu kõõm kohe taganema ja ma loodan, et uusim lööb selle juustest täiesti välja,” kinnitas tädi entusiastlikult.

Hipsterid olid endiselt natuke kahtlevad, aga keegi ei tahtnud ka lihtsalt niisama välistada võimalust, et uus iPhone tõesti omab kõõmavastast mõju, sest kes seda Apple’it teab, see on varemgi uskumatuid asju tootnud.

iPhone 5 kõõmavastase mõju üle arutavad hipsterid märkasid järsku, et järjekorra lõppu oli ilmunud üks jalutuskepiga mees, kes oli ilmselt pime. Hipsterid uurisid talt, mida teeb pime telefoniga.

“Ma kuulsin, et iPhone 5ga saavad ka pimedad näha. Et muud ei näe, aga ekraani näed lugeda küll ja läbi pildistamise funktsiooni saad ka ümbritsevat maailma piiluda. Vot seda oleks mul küll hädasti vaja,” teatas pime.

Hipsterid ei tahtnud seda uskuda, aga kõõmaga võitlev tädi ruttas mehele appi. “Nii see on jah, Steve rääkis mulle.” “Milline Steve?” pärisid hipsterid umbusklikult. “Steve Jobs muidugi,” vastas tädi. “Ta vaatab ülevalt pilvest alla kõigi oma ustavate fännide peale ja suhtleb väljavalitutega, nagu mina,” teatas tädi. Hipsterid said pahaseks, sest nad ei adunud, kuidas kõõmane tädi on neist suurem õunatoodete fänn.

Tädi tegi seepeale lahti oma seljakoti, kust tulid välja iMac, Macbook Air, Macbook Pro, iPod, iPad ning kõigi mudelite iPhone’id nii musta kui valge korpusega. Hipsterid pidid tunnistama, et sellist kollektsiooni pole kellelgi ette näidata.

“Miks sa nad kõik kaasa vedasid?” imestas üks hipster. “Ma tassin neid kogu aeg kaasas. Nad on mul ju kõõma ravimiseks,” vastas tädi.

Järsku vestlus vaikis ja kõik vaatasid jahmunult poe ette sõitnud musta surnuautot. Auto aknast paistis kirst. Väljus suure õllekõhuga mees. “Jumal tänatud, et ma teid siit leidsin, linn on muidu täitsa inimtühi. Kuulge, kuidas siit Ehitajate teele saab?”

Loo avaldamist toetab Eesti Nokia, mis toodab teatavasti maailma parimaid EyePhone’isid.