Elame infoajastul, särgisümboolika lihtsalt ei suuda kustutada nüüdisaegse vutisõbra infonälga.

Mida jalgpallihuviline siis teada tahab?

Tõelist jalgpalligurmaani ei huvita põrmugi, kas Taani kiilakas poolkaitsja kannab numbrit 12 või 13,või kas lakitud ja muidu glamuurne Portugali ründaja lidub platsil numbri 7 või 17 all.

Et jalgpall saaks üldinimlikuks, oleks vaja teada mängija kohta märksa enamat. Kujutlege, et jalgpallurit, kes pole kunagi gei olnud, tabavad tribüünil räuskava neonatsi solvavad märkused või koguni õllepudelid– see lihtsalt riivab inimeste õiglustunnet.

Mida FIFA ette võtab?

Juba järgmisel MMil Brasiilias vahetab tähesüsteem numbrisüsteemi välja.

Mis tähti särgiseljal nägema hakkab?

Esialgu ainult eluliselt olulist infot kandvaid tähti B, G, H, M, T ja N, mis annavad teada, kas mängija on bi, gei, hetero- või metroseksuaal, transa või nats.

Kas kuuest tähest väheks ei jää?

Lisanduvad veel staari ja kuulsuse staatust märkivad tähed S ja C (celebrity). Kui näiteks järgmisel MMil näete väljakule jooksmas “MS1,” teate kohe, et tegemist on metroseksuaalse staarväravavahiga.

“HN10” all aga tunnete ära ühe heterost nats-ründaja, kes asub võistlusse vastasmeeskonna kuulsa mustanahalise geikaitsjaga (CG4).

Jalgpallis kogub tuure kvoodiskandaal.

Aga küsigem: keda huvitaks heteromansad ja homoliigad, lesbitiimid ja bi-alagrupid?

Seetõttu otsustatigi sisse viia SO- ehk seksuaalse orientatsiooni kvoot.

Igas meeskonnas peab olema vähemalt 3 geid ja 2 biseksuaali. SO-kvooti saab ka müüa – kui pingil niheleb liiga palju G-tähega mängijad, saab neid vahetada muutäheliste (näiteks H või B) vastu. Hoiame uuendustele pöialt!