Vaieldamatult kõige võimsam kultuurielamus selles kvartalis on olnud Itaalia film “ACAB” ehk “Kõik mendid on suguelundid”. Mind vaimustas selles filmis peamiselt peaosaliste filigraansus kumminuia kasutamisel. Ka filmis olevad ühiskondlikud probleemid kõnetasid mind, sest ka Eestis võiks minu arvates rohkem kumminuiasid kasutada. Vajadust korraliku nuuditöö järele näen ma iga päev.

Urmas Reinsalu, kaitseminister

Vaatasin hiljuti Sofi Oksaneni “Puhastuse” ainetel tehtud filmi. Film oli oluline vaheldus “Puhastuse” raamatule ja Mart Laari teostele 1944. aasta sõjasündmustest, ent mõistagi loen ma regulaarselt üle ka selliseid klassikuid nagu “Meelis”, “Tasuja” ja “Mahtra sõda”. Inimesed küsivad mult, miks näen ma kogu aeg nii nukker välja. See tuleb sellest, et ma nutan kogu aeg, mõeldes eesti rahva traagilisele saatusele.

Andres Põder, EELK peapiiskop

Minu peamiseks kultuurielamuseks on juba aastakümneid piibli lugemine. Tutvusin jälle Vana Testamendi keelatud tegevuste nimekirjaga ja seoses sellega mõtisklen juba mõnda aega, kuidas küll õnnestuks Eestis sisse viia patuste kividega surnuks loopimist. Nüüd selgub, et valmimas on ka mingi vihakõne vastane seadus ja mu alluvad ei saagi enam homosid sõimata. Taoline sõnavabaduse piiramine ajab tigedaks. Muide, kas ma seda ütlesin, et kristlus on armastuse usk? Mul pressiesindaja käskis seda igal võimalusel korrata.

Lauri Luik, riigikogu liige Reformierakonnast

Viimane kultuurielamus? Ma nüüd kohe ei mäletagi, mis meil jutupunktides selle kohta kirjas oli. Ma uurin parteikontorist kohe järele, mis meie seisukoht selle kultuurielamuse kohta täpselt on, ja vastan teile kohe peale teadasaamist.

Tero Taskila, lendav soomlane

Alates Eestisse saabumisest on mind kummitanud Dire Straitsi lugu “Money for nothin’ and chicks for free”. Ma kuulan seda kogu aeg. Olen rääkinud sellest ka teiste välismaiste tippjuhtidega Eestis ja nad räägivad, et sama laul puudutab ka nende hingekeeli. Ainus, kellele see laul ei meeldi, on Juhan Parts. Ma ei teagi, mis tal viga on.

Raivo Küüt, politseinik

Juba mitmendat aastat tunnen ma suurt hingesugulust Jeesus Kristusega ja loen Uuest Testamendist pidevalt tema kannatuste kohta. See kurjus ja ebaõiglus, mida ta üle pidi elama, kõnetab mind, sest ka mina pean igapäevaselt palju kannatama. Mõnikord tundub mulle, et ka mina pean kandma okaskrooni, mida meite maal nimetatakse aga politsei- ja piirivalveametiks. Jään ootama ristilöömist.

Anna-Maria Galojan, süütu kannataja

Minu elu möödub peamiselt komöödiate tähe all. Ma poleks eales arvanud, et kohtus käimine võib nii lõbus olla, rääkimata sellest, kui palju galantseid härrasmehi on võimalik kohata, kui levib kuuldus, et oled süütult kannatav tütarlaps. Siinjuures tervitan justiitsministeeriumi ja eriti Kristen Michalit, soovides neile edu töös ja isiklikus elus.

Kristen Michal, justiitsminister

Ah et kultuurielamuse järele küsite? Mul pole viimasel ajal selle jaoks aega, ajan Galojani kogu aeg taga, selle peale läheb kogu tähelepanu.