“Rahva pahameel kütuseaktsiisi tõstmise üle üllatas meid kõiki väga ebameeldivalt,” selgitas Reformierakonna omanik Rain Rosimannus.

“Ka vanasti esines vahel olukordi, kus rahvas pahandas Reformierakonna peale, aga siis tuli Savisaar, tegi midagi ja Reformierakonna reiting tõusis. Näiteks kütuseaktsiisi tõus tõstab 40-liitrise bensiinipaagi hinda vaid umbes 10 eurot, mis pole ju palju.

Savisaare naasmine aitaks rahval seda mõista, aga kahjuks pole Tallinna linnapeal juba mõnda aega võimalik täita talle õigusega Eesti poliitikas kuuluvat rolli. Kogu valitsus ootab pikisilmi ta naasmist tööpostile,” lisas Rosimannus.

Mure Savisaare tervise pärast on murdmas ka IRLi, mille esimeest Urmas Reinsalu nähti küünalt panemas Liivalaia tänaval asuvas Kaasani kirikus.

“Savisaare puudumine on paisanud IRLi sügavasse poliitilisse kriisi. Vanasti piisas poliitikategemiseks sellest, et olime Savisaare vastu ja proovisime seadusega ära keelata kõike, mida ta Tallinnas tegi. Mida peab küll minu järeltulija IRLi esimehena tegema hakkama, ei oska ma tõesti öelda,” ohkas Reinsalu.

“Saame vaid loota, et Edgar naaseb peatselt poliitikasse ja vanad head ajad saavad jätkuda,” ütles Rein­salu.

President Toomas Hendrik ­Ilvest nähti Savisaarele küünalt panemas Kopli õigeusu kirikus. Ilves ütles, et pani Savisaarele küünla hea sõbra Andrus Ansipi palvel. “Andrus oli Edgari käekäigu pärast väga mures ja rõhutas, et kui midagi muud ei saa tema heaks teha, siis vähemalt küünla võiks kirikus Savisaarele panna. See on väike asi, aga äkki aitab ikka,” rääkis Ilves.

“Andrus kartis, et ilma Savisaareta läheb tema pärand Eesti poliitikas hukka, tuleb astmeline tulumaks ja ettevõtete tulumaks, kui Savisaart enam pole. See mõte hirmutas ka mind, mistõttu panin ka mina Savisaarele suure küünla.

Loen kõiki uudiseid Savisaare tervisest suure kaasaelamisega ja iga teade ta olukorra paranemisest tekitab suurt kergendust. ­Ootan ta kiiret naasmist Tallinna linnapea kohale, et normaalsus saaks Eesti poliitikasse lõpuks ometi tagasi tulla,” lisas Ilves.