Ma räägin teile nüüd ausalt ära, mis Sirbiga juhtus, kuigi tean, et teie maailmavaade ei võimalda teil seda niikuinii uskuda.

Kõndisin mina ühel ilusal päikesepaistelisel päeval oma kabinetis ringi, ei mõelnud ma ei heast ega kurjast, ei Rosimannusest ega Michalist. Helistas Kaur Kender ja teatas, et leppis Rosimannuse ja Michaliga kokku, et läheb Sirbi peatoimetajaks, et ajada välja pahasid vaime.

Siim Kallas!” hüüdsin ma ehmunult. Kender oli segaduses, mistõttu selgitasin talle, et Reformierakonnas ei tohi kunagi Rosimannuse nime suhu võtta, vaid tema asemel öeldakse tavaliselt “Siim Kallas”, vahel ka “liberaalne maailmavaade” või “Reformierakonna eetilised põhimõtted”. Kender lubas seda meeles pidada ja rääkis seejärel, et tal on Siim Kallase täielik toetus.

Teavitasin Kenderi saabumisest Toomas Väljataga, koondasime ära mitu inimest ja informeerisime avalikkust, et pahade vaimude väljaajaja on ametisse võetud. Seni oli kõik hästi, jamaks läks siis, kui sekkusid kaabakajakirjanikud.

Kõigepealt kirjutas Kärt Anvelt, et mängus on Rosimannus ja Michal. Anvelt ise on sotsiga abielus, olgu see talle karistuseks. Sotsialism pole teatavasti maailmavaade, vaid diagnoos.

Seejärel uuris Vahur Koorits, et mis on minu roll selles kõiges. Seletasin talle, et mul tööd teevad käpikud, keda juhib liberaalne maailmavaade, ja tema küsimused on täiesti kohatud. Koorits kribas kõik üles ja sellest jäi pärast teistele mulje, nagu ma oleks asjaga seotud.

Selged kaabakad on Anvar Samost ja Ainar Ruussaar, kes hakkasid samuti jaurama, et Rosimannus ja Rosimannus. Kuulasin raadiost seda juttu ja kordasin omaette “liberaalne maailmavaade”, “Reformierakonna eetilised põhimõtted”, aga nemad rääkisid vaid Rosimannusest.

Rain Kooli on ikka täielik kaabakas selle eest, et ta rääkis välja Urmas Klaasi osaluse. Urmas on oma poiss, täiesti usaldusväärne, aga väheke totu, aga sellest hoolimata pole ta taolist reeturlikkust väärt. Koolist oli ikka väga vale välja rääkida, et ka reformierakondlased Sirbile peatoimetajat otsisid. Võin lubada, et nii ebadiskreetset inimest ei võeta kunagi liikmeks ei Reformierakonda, Keskerakonda ega mõnda organiseeritud kuritegevuse grupeeringusse.

Viimane koht kaabakate nimekirjas on eraldatud Kadri Ibrusele. Tuli siis Ibrus Väljataga juurde ja küsis oma tavalised küsimused: “Kas mees peksis sind?”, “Kas mees praegu alimente maksab?” ja “Kas politseist on mingit abi olnud?”. Väljataga keeras nende küsimuste peale täiesti segi ja tulemust saite te Päevalehest lugeda.

Mis puudutab eespool mainitud isikuid, siis soovin, et pahade vaimude väljaajaja Kender hakkaks neist pahasid vaime välja ajama ja et ta teeks seda ikka talle omase kirega!

Täna hommikul sain kirja Dannar Leitmaalt, kes kirjutas, et tema pole küll minust ega Sirbist ridagi kirjutanud, aga kõik ta sõbrad on juba minu kaabakajakirjanike nimekirjas ja kas ma saaksin teda ka sinna panna? Vot ei pane!

Nii oli, kallid rahvasaadikud. Nagu näete, ei olnud minul mingit rolli Kenderi sattumisel Sirbi peatoimetajaks ja kõik vastupidised vihjed ja väited näitavad, kui haiges riigis me elame. Lahkun ametist kerge südamega, teades, et ma pole midagi valesti teinud ja kõik on teiste süü.