- alkoholi ja sigarettide aktsiisimaksu kaotamine,

- kiivrite keelustamine ja tehnoülevaatuse lõpetamine,

- 90% politsenike ja päästeametnike koondamine,

- koolide asendamine ekstreemspordikeskustega,

- ühistranspordivahenditelt uste eemaldamine,

- tasuta matuseteenuse sisseviimine.

“Eesti riigieelarve saab tasakaalu alles siis, kui inimesed hakkavad rajumalt elama ja mängust varem välja astuma,” kinnitab rahandusminister Jürgen Ligi.

“Pensionäridele, kes on üks kõige visamaid elanikkonna kihte Eestis ja keeldub kangekaelselt välja suremast, on meil põnevaid üllatusi,” teatab sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Pevkuri sõnul hakkavad pensionärid alates 1. septembrist pensioni saama mitte rahas, vaid alkoholitalongides, ekstreemspordiürituste piletites, ööklubide vautšerites jne.

“Pensionäridele tuleb eraldi kampaania “Teine, kuid üürike noorus”,” tutvustab Pevkur valitsuse plaane.

“Palkame ukselt uksele käima Liis Haaveli ja Vello Loidi, kes õhutavad vanainimesi oma maja-korterit odavalt maha müüma ning Senegali džunglimatkale sõitma. Soovitame kaljuronimist, kickboxing’ut, streetrace´i, breiktantsu, energiajooki ja muud, mis aitab pensionäril veeta erutavat, kuid lühikest vanaduspõlve,” räägib Pevkur.

Eelnõu lisas on kaupade loetelu, mille müügihinnale lisandub praegusega võrreldes 500% nn “Memmekamaks”. Selliste kaupade hulka kuuluvad 1. septembrist suitsuandurid, täisteraleib, tee, puuviljad, õhkpadjad, hambapasta, seep, vitamiinid, lemmikloomad (v.a ohtlikud), suhkruvaba närimiskumm, helkurid jms.

“Kas te tahaksite surra vana, üksildase, haige ja unustatuna või tahaksite surra nagu mingi k*radi vinge roki­legend?” küsib naeratav peaminister Andrus ­Ansip rahvalt eelnõu tutvustava kampaania “Roki täiega, sure noorelt!” plakatil.