Jah, nii see on.

Kes maksis?

Mina maksin. 

Kuidas te maksite?

Kogusin raha Šveitsi arve peale ja seejärel maksin endale honorariks. Lõbus oli vaadata, kuidas Andrus Kivirähk ja Mart Juur seda honorari nähes hambaid krigistasid. 

Tegelikult olen ma kogu aeg tahtnud saada armastatud humoristiks, mu tegemisi linnapeana jälgides olete kindlasti märganud, et minus on suur koomik kaduma läinud. Kahjuks on poliitikuna raske nalja teha, kõik võtavad sind tõsiselt. Näiteks bussiradade ehitus oli alguses mõeldud teravmeelse naljana, siis aga hakkas see inimestele meeldima ja ma pidingi nende juurde jääma. 

Aga kuidas suutsite te koguda 220 000 eurot?

Ma söön peamiselt konservubasid. 

Alexander Kofkin on teile arvele sadu tuhandeid üle kandnud. Mille eest?

See on puhtalt keskerakondliku maailmavaate toetuseks. Keskerakond toetab Eestis keskklassi loomist ja Kofkin toetab seda ideed.

Miks ta seda raha teie arvele, mitte erakonna arvele maksis?

Nagu ma ütlesin, toetab Kofkin keskklassi loomist Eestis. Keskklassi loomine on raske töö, aga kusagilt tuleb alustada. Kofkin alustas sellest, et ta toetas minu jõudmist keskklassi, sellepärast maksiski ta mulle. Te ju nõustute, et mõned sajad tuhanded eurod pole mingi jõukus!

Te väidate tõsimeeli, et teile raha andmine on Keskerakonna poliitika elluviimine?

Muidugi. Kui te kahtlete selles, siis vaid seetõttu, et teile on antud käsk keskerakondlasi poliitilistel põhjustel taga kiusata. 

Ivo Parbuse panite vangi, kuigi ka tema tahtis kõigest jõuda keskklassi. See Merko poiss, mis ta nimi oligi, oli lahkelt valmis teda aitama. 

Teie küsimuste taga pole muud kui poliitiline kius, sest kui te suudate takistada minu ja teiste keskerakondlaste jõudmist keskklassi sekka, teeb Ken-Marti Vaher teile pika pai ja lubab Volkswageni asemel Lexuse liisida. 

Mida te Kofkinile raha eest vastu lubasite?

Laitmatult töötavat ühistransporti! Värskelt remonditud lasteaedasid! Ilusaid koole, kus pole alamakstud õpetajaid! Ausat ja asjatundlikku linnavalitsust! See kõik on reaalsus Tallinnas juba praegu ja Kofkin oskab seda hinnata.

Kranaat