Nädala anekdoot

Elasid kord isa ja poeg. Isa oli ärimees, poeg poliitik. Isa juhtus naaberriigis pistist andma ja pandi pokri.

Poeg palus naaberkuningat, et see isale armu annaks. Naaberriigi kuningas ütles: „Aita mu riigi majandus kasvama panna ja lasen su isal minna.“

Poeg tuli koju ja kehtestas alkoholiaktsiisi.

Andrus Ansip, komissionäär Euroopas

Juba mitmendat korda juhtub, et niipea, kui ma koju sõites lennukist Eestit näen, hakkab mul halb. Merirahust üle lennates suudan mõelda vaid sellele, et nendes ilusates villades hakkab kohe kehtima astmeline tulumaks, aga mina ei saa sinna midagi teha.

Jevgeni Ossinovski, alkoholiminister

Kas tõesti armastavad inimesed oma viinapudelit rohkem kui mind? Miks ometi?

Edgar Savisaar, pensionär

Mulle helistab vaid kohtusekretär, kes tahab istungiaegadest rääkida, ning advokaat, kes uurib, millal arved ära maksan. Keegi teine ei helista. Isegi Siret mitte, kuigi mul oleks talle öelda nii üht kui teist. Olen proovinud ise Siretile helistada, aga ta ei võta vastu.

Yana Toom, eurosaadik

Ärkan igal ööl üles, silme ees Raimond Kaljulaidi irvitav nägu. Mida olen ma teinud, et seda ära teenida?

Martin Helme, heategija

Lasnamäe naiste varjupaik, kus ma olen iga nädal käinud vabatahtlikku tööd tegemas, paneb uksed kinni, sest riik ei anna raha. Olen muserdatud mõttest, et koduvägivalda kannatanud naised peavad jääma koju oma meeste juurde ega saa enam varjupaigas minu keedetud klimbisuppi maitsta.

Jaak Aaviksoo, TTÜ rektor

Igal hommikul mõtlen tööle sõites, et miks on tehnikaülikoolis sotsiaalteaduskond. Igal õhtul koju sõites mõtlen, kuidas jälle läks nii, et sotsiaalteaduskond jäi kinni panemata.

Arnold Rüütel, pensionil vastupanuvõitleja

Minu hinge vaevab kogu aeg ikka seesama vana küsimus eesti rahva püsimajäämisest.

Urmas Viilma, mees mustas

Ma ei leidnud oma nime Eesti Päevalehe mõjukate edetabelis. Minu hing rahunes aga pärast Jumalaga rääkimist, sest Jumal kinnitas, et tema nimekirjas olen ma mõjukas.

Mihkel Raud, kiilakas mees

Mõtlesin, et kirjutaks ühe tõeliselt ägeda raamatu, aga siis sain aru, et kõik tõeliselt ägedad raamatud on juba ära kirjutatud. Õnneks olen mina ise kõigi nende juba valmiskirjutatud tõeliselt ägedate raamatute autor.