Neid sõnu lausudes oli Pets näost valge. Karutapja käis meeleheitlikult mööda alkoholiosakonda ringi ja otsis mõnda õllepudelit, mis maksaks alla ühe euro.

Kõik oli otsas.

„Õllepudeli eest tahetakse poolteist eurot. Mingit häbitunnet pole maailmas enam säilinud,“ ohkas Karutapja.

Nad astusid midagi ostmata poest välja. Pets uuris oma telefonist midagi.

„Siin inimesed kirjutavad, et Kadaka tee väikeses Rimis saab terve ploki Premiumit 13 euroga. Õllepudeli hind tuleb täiesti olematu.“

Mehed elavnesid, panid autole hääled sisse ja põrutasid Kadaka tee Rimisse.

Kadaka tee Rimis polnud Premiumi sooduspakkumisest enam midagi alles. Küll aga seisis trobikond mehi ümber selle koha, kus varem oli olnud euroalus kesvamärjukesega. Nad vaatasid löödud pilguga tühja kohta, kus oli varem olnud soodushinnaga õlu.

Pets vaatas uuesti telefoni. „Maxima, Selver, Rimi, isegi Grossi pood, kõik on normaalse hinnaga õllest täiesti tühjad. Kusagil pole,“ kaebas üks mees.

„Mul maja all poes maksis Originaal üks euro. Varem ma isegi ei vaadanud sellise hinnaga õlle poole, aga nüüd ostsin kohe kaheksa pudelit, sest kurat teab, millal nad hinna 1,5 peale tõstavad,“ kirjutas teine.

„Issand, ma nii vihkan seda Ossinovskit,“ kommenteeris kohe kolmas mees. Facebooki EKRE Sõprade Klubi oli tabanud paanika.

Esialgu oli rahvas siiski eitusfaasis. Levisid jutud, et Viru-Jaagupi Coopis sai Premiumi kuuspaki endiselt kätte viie euroga. Leiti, et peaks ikka kamba kokku panema ja Läti viinapoodi minema.

Siis sai Karutapja aga sõbralt kuuma vihje – Lasnamäe xxx Maximas olevat endiselt saada vana hinnaga Originaali kuuspakke.

„Selline see meie valitsus on, kõige paremad asjad antakse just lasnamäelastele,“ kirusid mehed ja suundusid otsima Lasnamäe kolme iksi Maximat.

Mõistagi oli info vale, ka seal polnud soodushinnaga õlut enam saada.

„Kuradi lasnamäelased, meie õlle on ära joonud,“ vihastas Karutapja. Pets noogutas nukralt.

Meeste jõud hakkas lõppema. „Liha on ammu marinaadis, pidime kiirelt õlle järel käima, aga nüüd oleme juba kolm tundi mööda linna sõitnud, aga õlut pole ikka,“ nentis Pets, kelle telefon piiksus tihedalt, sest naine otsis teda taga.

„Ma tean, et neil poodidel on laod vana hinnaga ostetud õlut täis, aga rahvale nad seda ei müü, sest meile tahavad nad seda uue hinnaga müüa,“ kirus Pets.

Karutapja istus parkla servale maha ja vaatas nukralt halle paneelmajasid.

„Keegi võiks need poekettide laod lahti murda ja rahvale normaalse hinnaga õlut müüa. Kus on Savisaar, kui teda vaja on,“ läks Pets veel tigedamaks. Karutapja vaid vaikis.

„Kuule, Pets, ma olen juba üsna väsinud. Joome üks teine päev õlut, ma täna ei jõua,“ ütles Karutapja ja hakkas oma teed minema.

[fotomontaaž matteli sarja „monster high“ ainetel (foto play.monsterhigh.com) ]