Kas võiksite ikkagi veel korra selgitada, miks ja millistel kaalutlustel te Kaposse selgitusi andma läksite ja miks sellise avalduse tegite?
Seda, kuidas me Edgari ja ühe klaveriõpetajaga lahutuseliiku tegime mäletan hästi, viin, kurgid, seened, kotletid, heeringas hapukoorega, kõike mäletan. Vastu hommikut otsustan minna kaposse välja magama, seda mäletan samuti väga hästi, hea soe kesklinna koht, sõbralikud inimesed, kakskümmend neli tundi avatud. Võimalik, et neil on seal uus uksehoidja, need nolgid ei lase ju ilma avalduseta sisse. Bürokraatia on ikka täitsa üle pea kasvanud.

Kas selle taga on teie isiklik vimm Andrus Ansipi, Urmas Paeti ja Rein Langi vastu, nagu siin mõned arvamused on kõlanud, seoses valitsusest väljajäämisega, või kuidas hindate enda läbisaamist nendega enne ja praegu?
Isiklikku vimma pole siin mingisugust, eriti Langi vastu, kes on minust füüsiliselt nõrgem ja paljude naiste arvates ka koledam. See et nad Ansipiga mu pensionisamba tuksi keerasid, selle ma andsin juba andeks. Niikuinii ajavad mu hauda enne ära kui pensionile lähen. Läbisaamine on kõigiga endiselt hea, Ansipi ja Langiga viis punkti ning Paetiga kaheksa, eelkõige sellepärast, et Paet kardab mind natuke, ta kardab üldse kõike.

Kas see oli siis üldse avaldus või kuriteoteade või kas siin on vahet?

Justkui oleks avaldus olnud aga päris kindel ma ei siiski ei ole. Pigem avaldus, sest kui oled väsinud on pikka sõna kuriteoteade ikka äärmiselt kurnav kirjutada. Samas pole vahet kas avaldus või teade, ühte moodi pannakse kõik kausta „Hullude kirjad".

Kas avalikuks tulemise taga tuleb näha mingit nö nähtamatut niiditõmbajat või mingit leket? Kuidas see avaldus üldse päevavalgele sai tulla?
Mina olen usklik inimene, muud niiditõmbajat kui Jeesus Kristus siin ei ole, sündigu tema tahtmine. Kuidas avaldus päevavalgele tuli? Nagu nad kõik tulevad, majanduskriisi ajal on ametlike paberite hinnad nii alla läinud, et ka Sirp, Õpetajateleht ja muud kultuuriväljaanded võivad neid endale lubada.

Kas see ei ole salastatud? Kas sellisel juhul Paeti jt selgitused Kapole - kui neid on kunagi antud samas või samalaadses Markovi juhtumis - ei peaks samuti avalikkuse ette tooma?
Vahepeal salastati kõik paberid ära, sest salajased olid kallimad, varsti said kliendid aru, et neid petetakse, müüakse mingit salajast pläma, nüüd ostetakse salastamata paberid isegi paremini. Kindel pauk, et ei ole salajane. Mis puutub aga Markovisse siis pole vaja avalikkuse ette tuua, igasugust ahve on isegi liiga palju avalikkuse ette lahti lastud, kõik need markovid tuleks p****e saata.

Kuidas kommenteerite arvamust, et pole juhus, et korraga tuli päevavalgele nii antud avaldus kui ka „eraviisilised lõbusõidud lastele piirivalve kopteriga", nagu Postimees kirjutas?
Pedofiilid on kadedad, et meie, korralikud inimesed, suudame lastele kvaliteetset meelelahutust pakkuda. Nad ise on ju vaesed, silitavad poistel peakest ja ongi kõik. Kiimas pervertide kadedus, muud midagi.

Võib tõmmata ka paralleeli, et omal ajal te ei kehtestanud ise siseministrina kohe sissesõidukeeldu „Pronkssõduri"-raamatuga ja Eesti-vastaste avaldustega kurikuulsust kogunud Johan Bäckmanile. Seda tehti hiljem. Aga nüüd justkui süüdistate samas patus teisi?

Kogu maailm on Eesti vastu, ega sellepärast saa veel turiste seina äärde panna. Suusatamises on meie vastu norrakad ja venelased, laskesuusatamises sakslased ja venelased, jalgpallis itaallased ja venelased, korvpallis neegrid ja venelased, Eestil on ikka väga palju vaenlasi. Mina pole neid lolle süüdistanud, tegemist on mingi arusaamatusega.

Kas kõnealune info võib olla avalikkuse ette lekkinud plaaniga teie poliitiline karjäär hävitada? Kui jah, siis kes selle taga võib olla?
Raudpolt, et tahavad karjääri hävitada, värdjad sellised. Kas seda aga teha tahavad, no ei tea. Juutide ja vabamüürlastega saan ma hästi läbi, KGBga ei tohiks ka probleem olla, CIAs on vanast ajast käsi sees. Europoli failid klaarisin oma käega ära, täielik müstika.

Äsja lõppenud sotside erakorralise juhatuse koosoleku järel teatasite, et tunnistate oma viga ja juhatus jäi teie selgitustega rahule. Milles seisnes teie viga?

Asi on nii, et helistati ja öeldi, et Pihl, lõpeta pull, tunnista oma viga ja kõik saab korda. Seda, millist viga ma pean tunnistama, ei öelnud keegi, aga ma helistan ja küsin kohe järele. Tõesti huvitav küsimus... Kõnepostis on praegu, hetkel jään vastuse võlgu.