Ja sellele lisaks mölisevad veel mingid tropid, et õigetele autodele tuleks lajatada luksusmaksuga. No unusta ära, mees! Mis kuradi luksus? Mis kuradi maks?

Proovi mõne tavalise käruga kimada Pärnust Tallinnasse neljakümne viie mintiga, kui su ees sajaga roomavad mingisugused Mondeod ja Corollad. Mis luksus see on, kui neist mööda pühid. Õigel eesti mehel aga peab ju p…e all olema siuke loom, mille peale vaataminegi ajab Mondeos istuva kõrvadega tursa habeme kesk suve härma.

Ka leheneegrid piuksuvad, et meie liiklus on ohtlik ja kultuuritu. Kamoon! Ohtlik on liiklus seepärast, et kõik Eesti teed on täis siukseid üle viie aasta vanuseid romusid, mis liiguvad, aga ei sõida.

Just nendes logudes istujad teevad liikluse ohtlikuks. Passi nende sabas, anna signaali, näita keskmist näppu… miski ei aita. Ei julge siuksed pükstes pooltädid 120ki sisse vajutada, 160ga aga läheks neil vist pilt eest ära.

Vot neile tuleks kraesse määrida üks kobe maks liikluse takistamise eest.

Aga siukstele kaaridele, mis viie sekundiga 120 peale tõmbavad, neile tuleks hoopistükis maksta eduhüvitist, sest need ei määri Eesti edulugu.

Niikaua, kui meil õigest autosõidust aru ei saada, tassitaksegi kohtu ette ilmsüütuid rallikutte. Ja mille eest! No juhtus, et ajas kutuks paar jobu, kes sõita ei julgenud. Milles küssa? Lihtsalt varvas vajutas sutsu kõvemini gaasipedaali. Võib-olla jalg nats kiheles.

Neil kuuesajaeurostel tossudel on see pisuke häda küljes, et nende sees hakkab jalg isemoodi kibelema, justkui oleks talla all mingi prigisev roheline, kes tahab Eesti linnades tõmmata piirkiiruse 40 peale. Et Helsingis ja kus kurat veel pidavat nii olema.

 No söögu need rohelised põdrakärbseid, kui tahavad sommide moodi olla, kuid jätku meid rahule. Ma ütlen, et ennem hakkavad sead vilistama, kui et õiged Eesti mehed linnades alla 70 sõitma hakkavad.

Aga et meil on see liiklusevärk mingite pükstes pooltädide käes, siis peamegi kannatama kohtunike möga ja kuulma, kuda meile kahe jobu eest kolm kuud tingimisi väänatakse. No tere talv!

On siin riigis veel nokatäiski õiglust või mitte. Ei ole tänane edukas Eesti ju mingi Pätsu-aegne pühapäevakool, kus jahuti kümnest käsust ja ligimesearmastusest. Kamoon!

Suvel maanteel näeme, raisk!