Nädala anekdoot

Teet Soorm räägib Kadri Simsonile: „Kallis, tänavu ajan ma seakasvatusega kaks korda rohkem pappi kokku.“

„Kuidas sa seda küll teed?“

„Tegin sigadele elukindlustuse vägivaldse surma vastu. Esmalt maksab tapamaja ja siis maksab kindlustusselts.“

Nädala Ratas

Kuidas te peaksite mind uskuma?

Riigikogus 9. aprillil

Laste toidupüramiidi põhitoiduaineteks on makaron ja kartul. Makaroni tuleb valmistada hakkliha ja ohtra ketšupiga, kartul on parim friikate ja krõpsude kujul. Väljas süües ei tohi unustada ka hamburgeri ja magusa joogi võtmist.

Toidupüramiidi järgmisel tasemel on erinevad maiustused. Kommid, koogid, jogurtid ja magusad joogid. Ära ei tohi unustada jäätist, mis sobib iga toidukorra juurde ja vajadusel selle toidukorra asemele. Juba Sõltuvate Riikide Ühenduse lapseõiguste deklaratsioon kinnitas lapse õigust šokolaadi ja teiste maiustuste järele.

Seejärel saabuvad pagaritooted, mis mõistagi tähendavad peamiselt saia, samuti pirukaid, pitsat, soolaseid ja magusaid kooke. Saia võib süüa paljalt, aga isu korral võib saiaviilu peale panna ka võid, vorsti, juustu, pasteeti ning muud mõnusat.

Ära ei tohi unustada liha. Lapsesõbralikud lihaformaadid on viinerid, pihvid, frikadellid ja muu, mis kõlbab nii söömiseks kui toidusõja mängimiseks. Puhast liha tasub pigem vältida, sest lapsele on see raskelt näritav.

Laste toidupüramiidi tipus on juur- ja puuviljad, mida tasub süüa mõned korrad nädalas. Kui on isu, võib vahel võtta mõne õuna või banaani. Kui aga isu pole, siis neid sööma ei pea. Sama kehtib kogu kahtlase kraami kohta, mida täiskasvanud külmkappi on kuhjanud.

Laste toitumist ei saa vaadata eraldiseisvana liikumisest. Laps peab liikuma. Liikumise alla läheb ka arvutimäng, kus lapse kontrollitav tegelane hüppab ja kargab. Näpulihased on ka lihased, ka need vajavad trenni.