Gei olla on okei!: Möödunud nädalal jõudis kinodesse Ang Lee sentimentaalne gei-kauboidraama "Brokebacki mägi". Filmi mõju on oodatust laiem.
Kantrilaulja Willie Nelson tõi valentinipäeval välja singli, mis olnud "kapis" aastast 1981. Lugu pealkirjaga "Cowboys are Frequently Secretly (Fond of Each Other)" räägib keelatud armastusest väikeses Texase linnakeses. "Aeg oli õige, mina tegin vaid ukse lahti," sõnas Nelson. Tema plaadifirma asepresident Kim Buie ütles intervjuus ajalehele Dallas Morning Express, et "homoseksuaalsus iseenesest pole ju mingi uudis, aga ühiskond seab omad piirid. Aga see laul ütleb, et gei olla on okei."

Mahleri lapselaps protsessib: Austria helilooja Gustav Mahleri (1860–1911) lapselaps Marina Mahler nõuab Austria Galeriilt tagasi oma vanaema lemmikmaali, norralase Edvard Munchi hüpnootilist taiest "Suveöö rannas". Kuna Marina Mahler abiellus juudiga, oli nende perekond sunnitud natsiajal maalt lahkuma. Austria Galeriile müüs Munchi maali Marina poolõde temalt luba küsimata. Austria varade tagastamise komitee otsustas 1999, et teos kuulub seaduslikult muuseumile, kuid nüüd hakatakse selliseid otsuseid uuesti läbi vaatama.

Bob Marley maja kaitse all: Jamaical võeti rahvusliku väärtusena kaitse alla reggae-laulja Bob Marley sünnimaja Kingstonis. Marley suri aastal 1981 Ameerikas vähki.
Majas paiknevad praegu helistuudio ja muuseum. Jamaica kultuuriministri Maxine Henry Wilsoni sõnul ei saa alahinnata panust, mille Marley on andnud oma kodumaa tutvustamiseks laias ilmas.