Björk "I've Seen It All"
Islandi laulja Björk on Pärdi suur austaja ja tahtis õppida Pärdi juures, kui ta oli juba välja kujunenud kunstnik.


Enslaved "Path to Vanir"
Metal’i valdkonnast on Pärti esile toonud Norra black metal’i bänd Enslaved, Kanada folk/doom-grupp Agalloch, unistusest koos Pärdiga muusikat teha on rääkinud California doom-grupp Neurosis.


PJ Harvey "The Devil"
Inglanna PJ Harvey looming on varem olnud rokkivam, ehk ka käredam, kuid oma viimase, märksa vaoshoituma ja hingestatuma albumi “White Chalk” ühe olulise mõjutajana tõi ta esile just Pärti. Ühtlasi on ta öelnud, et “Tabula Rasa” kuulamine on nii läbivõttev kogemus, et ta suudab seda vaid korra aastas kuulata.


Nick Cave&Warren Ellis "The Road - Main Theme"
See bänd teeb sellist pahaendelist ja sünget, teinekord isegi ähvardava olekuga baarimuusikat. Nick Cave kureeris aastal 1999 Londonis Meltdowni festivali, mille programmi lülitas ka Pärdi muusikat. Cave’i ja Warren Ellise kirjutatud soundtracke on võrreldud sageli Arvo Pärdi muusikaga. Näiteks hiljuti meiegi kinodes jooksnud filmi “Tee” peateema on sarnane “Alinaga”.


Einstürzende Neubauten "The Garden"
Berliini ansamblit Einstürzende Neubauten peetakse üheks industriaalmuusika alusepanijaks. Ka neil on album nimega “Tabula Rasa”, mille tõttu avastasid nad Pärdi muusika. Tolle bändi liige Blixa Bargeld on tunnistanud, et üks nende lugu “The Garden” plaadilt “Ende Neu” on alateadlik austusavaldus Pärdi muusikale. Blixa teatas veel, et jõid koos sõbraga ära pudeli absinti, kuulasid “Tabula Rasat” ja tundsid end seejuures täiesti selge ja klaarina.


Radiohead "All I Need"
Briti rock-ansambli Radiohead liikmed on tunnistanud, et nad on Pärdi suured austajad. Näiteks bändi liige Jonny Greenwood kasutas elemente teie muusikast filmi “There Will Be Blood” soundtrack’i loomisel. Radioheadi laulja Thom Yorke on öelnud sedasi: “Väga hea muusika, nagu näiteks Arvo Pärdi muusika, mõjub nii, nagu koputaks seinale ja seina tuleb auk, kust näeb uut maailma, mille olemasolust sa teadlik polnud.”


Zomby "Godzilla"
Londoni ekstsentriline bassmuusika-artist Zomby, kelle reivimuusikat on võrreldud ka klassikalise muusikaga, on öelnud ajakirjale The Fader, et sooviks Arvo Pärdiga koostööd teha. Pärdi teostest on katkeid sämplinud Mehhiko minimalistliku elektroonika tegija Murcof. Elektroonikutest on eestlast oma eeskuju ja suure lemmikuna nimetanud muu hulgas minimal techno viljeleja Pantha du Prince Saksamaalt, leftfield-elektroonik Marsen Jules samuti Saksamaalt, briti drum’n’bass-tandem SpringHeel Jack. Niisamuti William Orbit, kes olevat aastaid tagasi soovinud välja anda plaaditäie Pärdi töötlusi.


Pastacas "Jaanusele"

Pastacas on proovinud sämplida ka löökpille Pärdi loost “Sarah Was Ninety Years Old” ja öelnud: “Seda lugu olen ma väga palju kuulanud, see on üks mu Pärdi lemmikuid üldse, võiks isegi öelda, et ma saan kuidagi nagu maailma peatumise tunde selle loo kuulamise ajal.”


Sunn O))) "The Big Church"
Sunn O))) liikmed on väljendanud, et tunnevad Pärdi vastu suurt huvi. Nad viljelevad muusikat, mida nimetatakse kas drone-metal’iks või doom-metal’iks. Ja nad esinevad munkade kostüümides. Kapuutsid peas. Nende muusika on hästi aeglane ja surisev. Plaati kuulates on tunne, nagu voolaks kuuma auru mööda põrandat tuppa. Sunn O))) viimase plaadi puhul võrreldi neid sageli Pärdiga. Üks autor isegi märkis, et nad on ära kasutanud tintinnabuli stiili tehnikat.

Mogwai "Friend of the Night"
„ Nemad teevad muusikat žanris postrock. Postrock’i nimi on antud muusikale, mis on justkui rock-instrumentidega, rock-koosseisus mängitud klassikaline muusika. Ja selle briti ansambli juhtifiguur Stuart Braitwaithe on ühe oma kõigi aegade lemmikloona välja toonud “Für Alina”. Ja teatanud, et tema sõber – väga mitmeid stiile viljelenud multiinstrumentalist – David Pajo pani niisamuti oma tütrele selle loo järgi nime.”