Näitamisi: 11

Perekond McCallister lendab pühadeks Pariisi, kuid unustab 8aastase poeg Kevini üksinda koju. Algul sülle kukkunud vabadusest rõõmu tundev Kevin peab varsti hakkama rinda pistma nii pealetikkuva üksindustunde kui ka murdvaraste duo Harry ja Marviga. Film teenis maailma kinodes kokku 533 miljonit dollarit ja hoiab senini aegade edukaima komöödia tiitlit.

2. Üksinda kodus 3 (1997)

Näitamisi: 10

"Üksinda kodus" kolmas osa, mis sisult meenutab tühjakspigistatud sidrunit. 8-aastane Alex Pruitt on haigena üksinda kodus, kui tema koju püüavad tungida vargad, kes jahivad poisi raadio teel juhitavasse autosse peidetud 10 miljonit dollarit väärt mikrokiipi. Teos kandideeris järgede kategoorias halvimate filmide eest jagatavale Kuldvaarika "auhinnale", aga kaotas põnevikule "Kiirus 2".

3.-5. Üksinda kodus 2 (1992)

Näitamisi: 9

Seekord lendab perekond McCallister jõuludeks Miamisse, Kevin kaotab lennujaamas ülejäänud pereliikmed silmist ning satub hoopis New Yorki viiva lennuki peale. Seal tuleb tal taaskord vastu seista vanadele tuttavatele Harryle ja Marvile, kes on võtnud nõuks jõuluööl tühjaks teha suure mänguasjapoe.

3.-5. Visa hing 2 (1990)

Näitamisi: 9

John McClaine ootab Los Angelese lennujaamas oma naist Hollyt. Terroristid kaaperdavad lennujuhtimissüsteemi ja nõuavad üliohtliku narkoparuni vabastamist. McClaine peab terroristid peatama enne, kui tema naise ja teistel lennuvälja kohal tiirutavatel lennukitel kütus otsa lõpeb.

3.-5. Üksinda kodus 4 (2002)

Näitamisi: 9

Kolmas järg komöödiale "Üksinda kodus", mis tehti seekord vaid tele jaoks. Kevin McCallister  - ta on ikka veel 8-aastane -  peab kaitsma oma isa uue ja rikka tüdruksõbra kodu vana vaenlase Marvi ja tema abikaasa Vera eest. Filmi headus on vastavuses sisu kirjeldusega.

6.-7. Visa hing (1998)

Näitamisi: 8

New Yorgi politseinik John McClane üritab päästa oma naist Hollyt ja tema kolleege, kelle võtavad jõulupeol pantvangi sakslasest terrorist Hans Gruber koos oma jõuguga. 28 miljoni dollari eest tehtud vaatemängulisest põnevikust sai ülemaailmne hitt, Bruce Willise mängitud inimlikust John McClane´ist aga "tavaliste meeste" eeskuju ja kangelane.

6.-7. Visa hing 3 (1994)

Näitamisi: 8

Seekord möllab John McClane New Yorgi tänavatel ja pole jõulud, vaid suvi. McClane ja poepidaja Zeus peavad peatama terrorist Simoni, kes varastab föderaalreservi varakambrist 140 miljardi dollari väärtuses kulda. Selgub, et asi on isiklik: Simoni näol on tegu McClane´i aastatetaguse vaenlase Hans Gruberi vennaga.

8. Prints Zamundast (1988)

Näitamisi: 7

Fiktiivse Aafrika riigi Zamunda kroonprints Akeem Joffer reisib koos parima sõbra Semmiga New Yorki, et leida iseseisev naisterahvas, kes ei jahiks Akeemi staatust ega raha. Selleks on printsil aega täpselt 40 päeva.

9. Gladiaator (2000)

Näitamisi: 6

Fiktiivse Rooma väejuhi Maximus Decimus Meridiuse  reedab Rooma keisri Marcus Aureliuse kade ning auahne poeg Commodus, kes tapab oma isa ja Maximuse perekonna. Naise ja lapse surmast murtud Maximus satub orjapidajate kätte ja seejärel elu eest heitlevate gladiaatorite sekka. Võitlusareenil tekib Maximusel võimalus Commodusele kätte maksta.  

10.-13.  Jõuluvana (1994)

Näitamisi: 5

Lahutatud pereisa kukutab katuselt alla punases kuues ja suure habemega vanamehe, kes osutub Jõuluvanaks. Scott ajab poja innustusel punase kostüümi selga ja tassib jõulumehe asemel ise kingid laiali. Põhjapoolusel teavitatakse Scotti, et temast kogu maailma uus Jõuluvana.

10.-13. Titanic (1997)

Näitamisi: 5

Oma aja luksuslikum laev, „uppumatu" Titanic reisib 1912. aasta kevadel Euroopast Ameerika Ühendriikidesse. Hukule vastu kihutaval alusel armuvad teineteisesse vaene Jack ja jõukast perest pärit Rose. Maailma rahaliselt edukaim linateos kuni aastani 2009, kui selle trooni hõivas ulmefilm „Avatar".

10.-13. Kuidas Grinch jõulud varastas (2000)

Näitamisi: 5

Dr. Seussi kuulsa jõulumuinasjutu ekraniseering. Inimestepõlgurist olend Grinch vihkab jõule. Ühel päeval otsustab ta Whoville´i linnakese elanikelt nende jõulud - kingid, kaunistused, jõulupuud - ära varastada, et viimased pühadest rõõmu ei tunneks.

10.-13. Madagaskar (2005)

Näitamisi: 5

New Yorgi loomaaia ärahellitatud lõvi, jõehobu, kaelkirjak ja sebra otsustavad põgeneda ja järele uurida, mida metsikul loodusel nende eludele pakkuda on. Mitme juhuse tahtel satuvad nad lõpuks Madagaskarile, kus veenduvad, et elu vabaduses on palju ettearvamatum kui nad karta oskasid.

14.-30. Helisev muusika (1965)

Näitamisi: 4

Kloostrielus pettuv nunn Maria saadetakse Maria erukapten Von Trappi majja, et ta seal laste eest hoolitseks. Lesest kapten Georg Von Trapp hoolitseb üksi seitsme lapse eest, kes on juba mitmed hooldajad eemale peletanud. Laulev nunn Maria üritab läbi muusika laste soosingut võita.

14.-30. Tiliseb-tiliseb (1996)

Näitamisi: 4

Howard Langstonil ei jõua poja karatevõistlusele. Et seda heastada, tahab ta pojale kinkida ihaldatud Turbo Man nuku. Tema peamiseks vastaseks saab ülimotiveeritud postiljon (Sinbad), kes samuti oma lapsele seda mänguasja saada tahab. Kriitikud tampisid filmi selle ületarbimist propageeriva sõnumi eest.

14.-30. Babe (1995)

Näitamisi: 4

Austraalia üllatushitt seapõrsast, kes soovib saada lambakoeraks. Oma unistuse täitmisel on talle abiks, kollikoer Fly, part Ferdinand, lambakari ja teised farmielanikud.  Südamlik film oli algselt Malaisias keelatud, sest kardeti vihastada sealseid moslemeid, kes peavad siga patuseks loomaks.

14.-30. Politseiakadeemia (1984)

Näitamisi: 4

Politseiakadeemia uue reegli tõttu peab kool vastu võtma kõik soovijad. Seetõttu satub akadeemiasse kokku värvikas kamp eesotsas pisipäti Carey Mahoney, hiiglasekasvu Moses Hightoweri ja relvahullu Eugene Tackleberryga. Kadettide otsene ülemus leitnant Harris võtab kasutusele kõik meetmed, et eriskummalistest tegelastest lahti saada.

14.-30. Politseiakadeemia 2 (1985)

Näitamisi: 4

Mahoney ja tema kaaslased lõpetasid akadeemia ja on nüüd valmis päris kurjategijate kinninabimiseks. Ees ootab esimene suur jõukatsumine tänavavandaalide kambaga, keda juhib hullumeelne ja kriiskava häälega Zed. Samuti peab kamp hakkama saama oma uue ülemuse, kiusliku leitnant Mauseriga.

14.-30. Politseiakadeemia 3 (1986)

Näitamisi: 4

Mahoney ja sõbrad lähevad appi oma kunagisele politseiakadeemiale. NImelt on rivaalitsev akadeemia üle löönud kõik kooli senised kadetid ja osariik ähvardab akadeemia rahanappuse tõttu sulgeda. Silmapaistvalt halb film.

14.-30. Politseiakadeemia 4

Näitamisi: 4

Politseiülem Lassard otsustab, et tema alluvad on ülekoormatud ja tuleb lagedale mõttega värvata politseijõududesse vabatahtlikke. Viimaste väljaõppe eest pannakse vastutama Carey Mahoney. Samal ajal ihub kapten Harris hammast Lassardi ametikohale.

14.-30. Shrek (2001)

Näitamisi: 4

Sookoll Shreki rahulikku kulgemist läbi elu hakkavad segama muinasjututegelased, kes on kurja Lord Farquaad'i poolt pagendusse saadetud.  Oma kodu päästmise nimel sõlmib Shrek Farquaadiga kokkuleppe, mille tingimuseks on, et sookoll peab lohe käest päästma Farquaadi tulevase abikaasa, printsess Fiona.

14.-30. Armastus on see

Näitamisi: 4

Richard Curtise romantiline komöödia jälgib 12 peategelase elu jõulupühade vältel. Nende seas on poissmehest peaminister, erakust kirjanik, staažikat abielupaar, uut tähelendu üritav vana rokkar, üksikhing Sarah ja teised. 

14.-30. Vanad ja kobedad saavad jalad alla (2003)

Näitamisi: 4

Norm ja Mill (Henrik Normann ja Madis Milling) on raadiodiskorid, kes juhivad raadiokuuldemängu. Nende poolt jutustatav lugu räägib vanemaealisest poissmehest Väinost (Henrik Normann), kes peale enda linnakodust ilma jäämist kolib talumajja. Mida tal aga tegelikult vaja tundub minevat, on hoopis naine - kuid Väino arvates piisab talle Valduristki (Madis Milling) . (Tekst Filmiveeb).

14.-30. Päkapikk (2003)

Näitamisi: 4

Titena päkapikkude sekka elama sattunud Buddy saab teada, et ta tegelikult ei olegi päkapikk, vaid hoopis tavaliste inimeste järeltulija. Selle uudise peale otsustab Buddy oma õige isa ja ema New Yorgist üles leida. Seni päkapikkude keskkonnaga harjunud Buddy kohanemine tavaeluga läheb aga üle kivide ja kändude.

14.-30. Pruudi isa (1991)

Näitamisi: 4

Spordijalatseid tootva firma omanik George Banks saab halva üllatuse osaliseks, kui kuuleb, et tema üliõpilasest tütar plaanib suvel abielluda. George peab toime tulema nii pöörase (ja kuluka) pulmakorralduse kui ka oma peatse väimehega.

14.-30. Võlutud Ella (2004)

Näitamisi: 4

Romantiline fantaasiakomöödia Ellast, kellele haldjast ristiema paneb peale needuse, mille tõttu peab tüdruk kuuletuma kõikide mistahes käskudele. Nuhtlusest vabanemiseks peab Ella üles leidma oma ristiema, kuid teekond temani on täis ohtusid ja hullumeelseid seiklusi. 

14.-30. Polaarekspress

Näitamisi: 4

Väike Billy tahab uskuda Jõuluvanasse, kuid tema pere ütleb, et nii punase kuuega habemik, päkapikud kui ka Põhjapoolusel toimuv trall on väljamõeldis. Ühel jõuluööl saabub Billy juurde maagiline rong, mis tõotab viia tema ja teised õnnelikud lapsed Põhjapoolusele Jõuluvanaga kohtuma. 

14.-30. Forrest Gump (1994)

Näitamisi: 4

Omamoodi olemisega noormees Forrest Gump saab saatuse tahtel osa mitmetest 20. sajandi võtmesündmustest ja kohtub ajaloo suurkujudega nagu Elvis Presley, JFK, Lyndon Johnson, Richard Nixon jt.

14.-30. Välgatus (1996)

Näitamisi: 4

Märul Steven Seagaliga. Kaks teineteise närvidele käivat politsenikku peavad kinni püüdma psühhopaadist mõrvari. Filmi pealkiri pärineb Seagali tegelaskuju Jack Cole´i hüüdnimest "Välgatus", sest ta pidavat olema kiire nagu välk. Ei ole.

14-30. Kaotatud kaup ehk jaht jõuluvanadele (2010)

Näitamisi: 4

Arheoloogiliste kaevamiste käigus leitakse Põhja-Soomest õige Jõuluvana, kes, nagu selgub, on jõhkramat sorti koletis. Tasapisi hakkavad linnast kaduma kohalikud lapsed. Pietari ja tema kütist isa Rauno otsustavad Jõuluvana kinni püüda ja maha müüa.