Kui möödunud aastal toodeti kuus keskmiselt 12 400 dekaliitrit tulivett kuus, siis tänavu pärast tagasihoidlikumat aasta algust toodeti juunis umbes 24 000 dekaliitrit, juulis koguni ca 25 000 dekaliitrit , augustis mõnevõrra vähem. Turuosa kasvas juulis koguni kolmandikuni, võttes Liviko järel ja Saaremaa viina tootja Altia ees kindlalt teise turupositsiooni. Nii kõva tegija pole Liiwi Heliis varem olnud.

Ent, nagu selgub maksuameti koduleheküljelt, on Mulgi firmal ka märkimisväärseid probleeme kümnetesse miljonitesse ulatuvate maksuvõlgade tasumiseks.

Ekspress võttis olukorra selgituseks ühendust ettevõtte nõukogu liikme Toomas Sumeriga, siis teatas ta ootamatult, et tehku ajakirjanik rahaline pakkumine, siis vaatab, kas suvatseb midagi vastata.

Liiwi Heliisi omanik Ohtla andis mõista, et tema hinnangul on tegu siiski ajutist laadi probleemiga. Suur osa võlast juba makstud.

Tõsi see on, kui Ekspress möödunud nädalal Ohtlaga ühendust võttis, oli firma maksuvõlga vähendanud kuu alguses võlgade lahtris seisnud 20,8 miljonilt 11,4 miljonile kroonile.

Ent vahetult vestlust lisandusid arvele uue kuu maksuvõlad. Kokku on Liiwi Heliisil tänase sisuga üleval 30,6 miljonit krooni maksuvõlga.

Viinatootjal, kes mahtudelt platseerub teisele-kolmandale kohale, on tõsised probleemid. „Kasvasime liiga suureks,“ selgitab Ohtla lühidalt, kuid ei lase olukorda siiski üle dramatiseerida. „Usun, et saame hakkama.“