Ministeeriumi peareferent Laur Kraut selgitas, et ajakirjanduse nimetamisel aasta Langi-vaenlaseks sai määravaks asjaolu, et hoolimata ministri katsetest vaba ajakirjandust suukorvistada on see ainult vastu urisenud ning kangekaelselt eest ära jooksnud. 

Kraut lisas, et ajakirjanduse väited on sageli demagoogilised ning selle suhtumine Rein Langi üleolev.

“Eesti ajakirjanikud on hullemad kui koerakari,” selgitas Kraut. “Koerad lasevad peremehel end reeglina rahulikult suukorvistada. Nad mõistavad, et see toimub eelkõige nende endi huvides ja võimaldab liikumisruumi laiendada. On võimatu ette kujutada, et koerad tohiksid kõikjal vabalt ringi joosta ja inimesi hammustada. Meedia aga arvab millegipärast, et talle on see lubatud.”

Kraudi sõnul võivad väljaannete omanikud lubada ajakirjanikel toimetuste ruumides viibida ükskõik millises olekus, kaasa arvatud suukorvideta, kuid nendest väljaspool peab kord majas olema.

Aasta Langi-sõbraks ­valiti ­Herman Simm, tänu kellele justiitsministeerium on saanud välja töötada mitmeid uusi ja huvitavaid täiendusettepanekuid seni riigireetmist puudulikult reguleerinud seadustele.