Maitsmiseks olid järgmised joogid alagruppides, juures on aroomi- ja maitsekirjeldused ja kommentaarid:

Valged


Valge Pineau valmistamiseks kasutatakse tavaliselt selliseid viinamarjasorte nagu Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard, Sémillon, Sauvignon, Montils. Valge Pineau küpseb tammevaadis vähemalt poolteist aastat. Alkoholiprotsent peaks olema 16 ja 22 vahel, tavaliselt on joogi kangus 17%.

1.
Pineau des Charentes Château Beaulon 18% +

Aroom: pähkel, mandel, aprikoos; mahlane.

Maitse: kreemjas, kergelt soolakas, mõrkjas järelmaitse, magusapoolne, puudub hape, sile.

2.
Pineau des Charentes Larsen 17%

Aroom: kerge oksüdatsioon, pähkel, algul piiritusene.

Maitse: lühike ja väga lihtne, magus, lääge, hapet vähe, järelmaise lühike ja lihtne, sherry’ne.

Arvamus, et veidi toores.

3.
Pineau des Charentes Maxime Trijol 17% ++

Aroom: magus, lääge, üleküpsenud melon, ananass, rosin.

Maitse: vahvalt mineraalne, särtsakas, ilus hape.

4.
Pineau des Charentes Menuet 17% +-

Värvuselt kõige heledam, veidi hägune.

Aroom: kurgitünn, hapukas, väävline.

Maitse: hea kreemjas, samas hõrk ja naturaalne, sisutu.

5.
Pineau des Charentes Jules Gautret Blanc 17% +-

Aroom: elegantne, kergelt vürtsikas, ananass, pipar.

Maitse: marjaselt magus, vürts, aprikoos. Hea tasakaal, veidi kunstlik.

Roosad:


Roosa Pineau valmistatakse, kasutades viinamarjasorte Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot. Küpseb vähemalt 14 kuud tammevaatides.

6. Pineau des Charentes Menuet 17% –

Aroom: tagasihoidlik kerge vürts, magus üleküpsenud mari, “nõrk”.

Maitse: õhuke, vesine, kerge magus vürts.

7. Pineau des Charentes Jules Gautret Rosé 17% + –

Aroom: magus, lääge, üleküpsenud marjad, kirsine, puudub hape.

Maitse: lääge, liiga magus, moosine, mesine.

8. Pineau des Charentes Maxime Trijol 17% ++

Aroom: kerge vürts, pähkliselt magus mandel, tundub õige ning seda jooks.

Maitse: ilus maasikane ja kerge pipar, hea hape ja mitte liiga magus.

9. Pineau des Charentes Château Beaulon 18% +

Aroom: oksüdeerunud, kergelt magus, küps punane mari.

Maitse: karamelline, magus ja alkohoolne, liiga vürtsikas, kena hape.

Vieux (vanemad Pineau’d)


10. Pineau des Charentes Vieux Château Montifaud 18%

Aroom: ilus küps pirn, kerge pipar ja virsik.

Maitse: hea puuviljane, ilus hape, apelsin, vürts, magus pirn, terav järelmaitse.

11.
Pineau des Charentes Vieux Jules Gautret 18% ++

Aroom: kergelt alkohoolne ja samas vürtsikas, veidi oksüdeerunud, lilleline.

Maitse: mõrkjas, vürtsikas, tugev hape, magus, veidi käärinud.

12.
Pineau des Charentes Vieux Maxime Trijol 17% +++

Aroom: puuviljane, vürtsikas, vanill, ananass, üleküpsenud.

Maitse: mõrkjas, vürtsikas, tugev hape, magusust rohkem, hea tasakaal, kuiv, hea järelmaitse.

Seda jooks veel
* + - osutus ühe inimese lemmikuks sellest valikust, – ühele inimesele valikust ei meeldinud