Mõni aeg pärast loo ilmumist hakkas internetis suhtlusportaalis orkut liikuma üleskutse “Astu Kertu kaitseks välja”. 

“Kas oled juba lugenud lugu sellest, kuidas tüdruk kaotas 100 000.- EEK lihtsalt seetõttu, et keegi tahtis, et nii juhtuks? Enamgi veel - 20 000.- on vaja Võru linnavalitsusele tagastada! Kas sa oled kunagi mõelnud, et võiksid minna vahetusõpilaseks YFU [Youth For Understanding – toim.] kaudu? Kas sa leiad, et artiklis, mis on alltoodud, on tehtud ülekohut sellele toredale 16-aastasele noorele?” kirjutati üleskutses.

Need, kes soovisid Pilleri toetuseks üles astuda, kutsuti Tallinna meeleavaldusele, millel oli kaks eesmärki: Kertu perekond peaks raha tagasi saama või võimaldataks Kertul uuesti Ameerikasse sõita ja seal õpinguid jätkata.

Kertu isa Lennard Pilleri sõnul istusid noored tõesti koos ja arutasid, mida teha saaks: “Päris meeleavalduse mõõtu see välja ei andnud. Aga Kertul oli hea meel, ja ta tunnistas seda ka mulle, et teised noored teda toetavad.”

Isa sõnul on lahtine vahetusõpilase toetuse tagastamine Võru linnavalitsusele. Kohtutud on YFU inimestega, ent kuna suure organisatsiooni veskid jahvatavad aeglaselt, Kertu kooliaasta on aga endiselt katki, siis on perekond loobumas Kertu tagasi saatmisest Ameerikasse. Teine pere, kes Kertu Ameerikas vastu võtaks, oleks olemas, ent õppemaks käiks perele üle jõu.

“Otsime hetkel Kertule kohta vahetusõpilasena pooleks aastaks Saksamaale. Tal on mõlemad keeled suus ja nii ei läheks tema kooliaasta päris luhta.”