Üle Eesti juveelipoode omav, head elu armastav Sergei Bindes korraldab endale elegantset pankrotti. Ta on oma firmad tühjaks tõstnud.

Väites, et ta on pankrotis, tahab juveeliärimees tagasi pöörata ka suure tehingu, millega ta loovutas 100 miljoni eest kinnisvara. "See tehing ei kehti, kuna tegin selle hüpnoosi all olles!" väidab kaval Bindes ärilehele Delovõje Vedomosti.

Kulla ja merevaigu sära

Bindese iluasjade firmade nimed seostuvad merevaiguga - Amber Tree, Amber Way, Amberstar, Baltic Amber. Näiteks Amberstari käibe 2006 oli 10 miljonit Eesti krooni, kahjum 1,4 miljonit. Ka teised firmad tuksusid normaalselt. Mitte miski ei ennustanud pankrotti. Pankrotihaldur Tarmo Villmann ütles Viru maakohtule aga, et katusfirmal Bindes S& Ko on maksmata laene 27 miljonit. Samas on Bindes oma äripartnerile Leonid Sokolovile laenanud 30 miljonit. Loomulikult tekkis nii rahaline abitus...

Veebruari lõpus kuulutas Narva kohus säravale ärimehele pankroti.

Aga juveelipoodidel on kasum - neil mis ei kuulu Bindesele, kuid kus telefoniks on Bindese kontakttelefon!

Mitte kõik merevaiguteemaliste nimedega firmad pole pankrotis.  Üldse mitte kõik.
Firmad Amber Fish OÜ, Amber Rain OÜ, Amber Ring OÜ ja Amber Shark OÜ töötavad, müüvad kulda-karda ja ei karda pankrotihaldurit. Need firmad olid enne 2004. aastat veel Sergei Bindese omad. Äkki hakkasid omanikud muutuma. Kauplemine läheb tulusalt - Amber Ring sai 2006. aastal 2,8 milj EEK juures hea kasumimarginaali, nimelt 480 tuhat krooni. Amber Room nelja miljoni suuruse kasumi juures 100 tuhat krooni. Bindese firmale Amberstar olid need "mitte-Bindese firmad" ometi osanud 2006. aastaga võlgu jääda 7 miljonit. Lihtsalt ei maksnud... Vaene Bindes. Mis tal peale pankroti üle jäi?

See kõik toob meelde pankrotimeister Leonid Apananski, kelle juhtimisel läks pankrotti nii Revalia pank kui ASA kindlustus. Neil aastatel läks pankrotti ka Boris Spungini juhitud EVEA pank. Keskkriminaalpolitseil ei õnnestunud Iisraelist, kuhu Apananski kindlustusraha üle kandis, uurimise jaoks vajalikke andmeid saada.

Pankrotihaldur Tarmo Villmanni sõnul pole Bindes esimene ega viimane inimene Eestis, kes peidab oma äri variisikute taha. Delovõje Vedomosti tõstab esile et nii Amber-firmadel, mis Bindesele ametlikult kuuluvad, kui neil, mis talle ametlikult ei kuulu, on üks ja sama kontakttelefon - 6 816 705.

Ekspress.ee-l ei ole andmeid, kas pankrotihaldur Villmann teeb avalduse ka võimaliku pankrotikuriteo uurimiseks.