Elbingu toimik on kirev. Kamaluga vargusi, röövimine, vägivallatsemine kannatatu kallal (SL Õhtulehe väitel lõi Elbing pudeliroosi teisele mehele kaela - tulemuseks kilpnäärme ülemise arteri vigastus ja suur verekaotus). 2003. aastast alates kandis mees vanglakaristust just selle teo eest.

"Vaatasime räpivideoid ja tuli tuhin peale. Lugude teemaks oli pealiskaudne ülbitsemine. Ja siis tegime pätti," rääkis Elbing Areenile oma kuritegelikule teele sattumise lugu.

"Tundus, et päti tegemine käib räpi asjaga kaasas, et selline ongi õige elu. Et nii peabki olema. Kuskilt pidi ju aga ka raha tulema ja sealt need jamad hakkasid."

Tartu maakohtu määrus põhjendab Elbingu ennetähtaegset vabastamist asjaoluga, et noormees on võtnud usinalt osa vangla sotsiaalprogrammidest ning lõpetanud vangistuse ajal keskkooli kiitusega. Algselt pidi Elbingu karistus lõppema tuleval aastal.

Novembri lõpus vabadusse pääsenud Elbing pole kodusaarele tagasi pöördunud, vaid elab Tallinnas. Juba 21. detsembril võib Elbingut näha Mustpeade majas, kus ta astub üles Põhjamaade Hirmu ning Saaremaa alternatiivmuusiku Rükiga. 28. detsembril esineb vanglaräppar Kuressaares Hammarimajas, kus tuleb esitusele kunagise räpiduo Hadec kraam.