Riigikohtu üldkogu toetas tema kandidatuuri tänavu oktoobris ja kohtute haldamise nõukoda novembris, kuid osa vajalikke kooskõlastusi pole veel lõppenud. Uude ametisse saamisel oleks Laffranque (29) Eesti noorim riigikohtunik (Prantsuse ajakiri Elle eksis hiljuti rängalt, nimetades naist 38aastaseks "ministeeriumi dinosauruseks").

Julia Laffranque on õigusteaduste doktor, kraadi kaitses ta Tartus professor Raul Naritsa juhendamisel. Tema lahkumise tagamaid otsides peaks ühe Ekspressiga konsulteerinud allika hinnangul võtma luubi alla ministeeriumis toimunud prioriteedimuutused. Enne praegust minister Ken-Marti Vaherit (Res Publica) olid ministeeriumis a ja o euroliitumise ettevalmistused, mille võtmeisik oli omakorda parteitu Laffranque. Nüüd on esikohal vanglad ja korruptsioon. Samas on Riigikohtus puudus inimestest, kes valdaksid peensusteni Euroliiduga seotud juriidikat.

"Olen ministeeriumis töötanud kaheksa aastat," ütles kolmapäeval välislähetusest Kölnist tabatud Laffranque Ekspressile. "See on küllalt pikk aeg, loodetavasti olen hästi hakkama saanud."

Tema sõnul oli peamine äratehtud töö Eesti seaduste ühtlustamine Euroopa Liidu omadega, ning Riigikohtus avaneb võimalus selle tulemusi ellu rakendada.