Kogu maailmas viimase aja kõige enam laineid löönud kohtuasja süüdistatav tunnistas end vaikse häälega kõneldes süüdi intsestis, vägistamises ja vabaduse sunniviisilises võtmises. 200st üle maailma kokku tulnud ajakirjanikust lubati kohtumajja pooled ning sedagi vaid kümneks minutiks.

Fritzl suutis ligi veerand sajandit nii lähedaste, naabrite kui üldsuse eest varjata oma kaksikelu - ametlik perekond maja ülal korrusel, „mitteametlik" aga spetsiaalselt ümber ehitatud helikindlas keldris, kuhu pääses garaažis asuva salaukse kaudu. Sinna sulges ta oma tütre, kui too oli 18, ning kinnitas ahelad ta keha ümber. Järgmisel päeval vägistas ta neiu. Nii kestis see 24 aastat, mille jooksul sündis seitse last. Perele ja teistele rääkis mees, et neiu oli ära jooksnud, ning näitas isegi tema hüvastijätukirja. Samas kinnitas ta, et neiu toovat oma vastsündinud lapsi maja trepi juurde. Süüdistaja palus vandekohtul täna ette kujutada, mis tunne on elada 11 ruutmeetrises niiskes keldris, kus on vaid magamisnurk, pesukauss, puudub küte, soe vesi ja dušš, ja mis kõige tähtsam - puudub päevavalgus.

Esimestel aastatel ei rääkinud Fritzl tütrega kuigi palju. Alles üheksa aasta pärast laiendas ta keldrit. Süüdistaja rõhutas, et Fritzl ei ole pärast arreteerimist mullu aprillis kordagi näidanud kahetsuse märke.

Fritzli kaitsja Rudolf Mayer kutsus vandemehi üles objektiivsusele ja kinnitas, et Fritzl ei olnud koletis, sest hoolitses kahe perekonna eest.

Homme näidatakse 8-liikmelisele vandekohtule 11 tundi videomaterjali, milles praegu 42-aastane tütar Elisabeth räägib oma vangistusest.

Kohtuasja keskne süüdistus on lapse mõrv. Ühel kaksikutest, kes sündisid keldris 1996. aastal, olid hingamishäired ja ta suri kolm päeva pärast ilmaletulekut ema käte vahel. Süüdistuse kohaselt saanuks Fritzl surma ära hoida, kui oleks lapse haiglasse toonud.

Süüdimõistmisel ootab Fritzlit eluaegne vanglakaristus. Kui ta mõrvasüüdistusest pääseb, saab ta tõenäoliselt 15 aastat ning võib kõige varem juba 6 ja poole aasta pärast vabaduses olla. Aasta on tal juba ära istutud. Otsust oodatakse  reedel.