"Nad on kõik väga hea iseloomuga, töökad, professionaal­sed, oskavad laval olla ja end presenteerida. Tõesti väga hea lisa trupis!" Aga miks peab noori balletipoisse välismaalt importima? "Kahjuks ei too Eesti emad poisse balletikooli. Aga see on nii ka mujal maailmas. Balletiartist on väga raske elukutse, aga ta on ka väga ilus ja eriline.

Mina soovitaks kõigile."

Estonia lavalaudadel peaks värsket verd saama nautida vähemalt aasta aega. Lisaks klassikalisele repertuaarile näeb neid laval 26. novembril lühiballettide õhtul.  

* "Sest ma armastan tantsida." Michele Pellegrini kirjalik vastus küsimusele, mis paneb teda hommikuti üles tõusma.

Robbie Bird (20)
English National Ballet School

Alustas tantsimist, kui oli 9aastane. Siiani kõige olulisem lavakogemus on olnud Inglise rahvusballeti etendustes kaasalöömine. Estonias on jõudnud juba tantsida "Kolmes musketäris", "Luikede järves", "Metshaldjas" ning balletis "Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi".

Enda kohta ütleb Robbie naljatamisi, et "I'm a mystery wrapped inside of an enigma!".

Ja teised tema kohta, et Robbie armastab muusikat, mängib klaverit, on väga artistlik ja individualistlik poiss. Muide, Robbie elab koos Willi ja Jonathaniga Sulevimäel ning nad on väga head sõbrad.

William Moore (20)
Royal Ballet School

William hakkas tantsima "üsna hilja, 11aastaselt".

Ta on saanud teise koha Ursula Moretoni koreograafiakonkursil ning tantsinud Inglismaa kuninglikus balletitrupis.

Nagu Robbie, on ka Will tantsinud kõigis Estonia selle hooaja etendustes.

William otsustas balletikarjääri kasuks seepärast, et ka tema vanem õde ja vend olid tantsijad. "Ja mina tahtsin ka sinna kooli minna! Ma olin kade! Vaatasin noorena nendega koos palju balletivideosid ja see oli väga inspireeriv."

Teised poisid iseloomustavad Williamit: "Väga naljakas. Peo hing! Hea poiss. Talle meeldib vannis käia. Meeldib kõigile, aga hommikuti on mõnikord tujukas."

Jonathan Hanks (19)

Royal Ballet School

12aastasena balletiga tegelemist alustanud Jonathani kõige meeldejäävam esinemine leidis aset kuningapere ja prints Charlesi ees Buckinghami palees. Mullu osales kuningliku balletitrupi lavastustes. Eestis on tantsinud Unimütsi "Lumivalgekeses" ning "Luikede järves" Hispaania tantsu.

Eestisse tuli Toomas Eduri ja Age Oksa pärast, kelle esinemine Inglismaal teda väga inspireeris. On tantsinud ka jazz- ja moderntantsu. "Mu isa arvas, et ballett on tüdrukutele, nii et balleti kasuks oli raske otsustada. Aga ma olen väga õnnelik, tehes seda, mida ma teen." Teised tema kohta: "Sööb iga päev pastat juustuga. Naeratab kogu aeg!

On suur Disney fänn. Pärast tantsimist vaatab ka kodus YouTube'ist tantsuvideoid. Hoiab tuba korras, aga kööki ei korista!"

Michele Pellegrini (21)     
Central School of Ballet

Michele on itaallane, kes alustas tantsimist 7aastaselt.

Kuigi Michele on Eestis augustist saati, pole ta vigastuse tõttu saanud lavale eriti jalga tõsta. Aga "Luikede järves" tegi ühe Napoli tantsu juba küll.

Lisaks balletile on Michele tegelenud ka pop- ja modern­tantsuga ja võitnud isegi sellealaseid võistlusi.

Eestisse tulemise eel tehti talle veel neli muud pakkumist eri teatritesse, aga Michele otsustas Toomase pakkumise kasuks. "Mulle meeldivad Eesti inimesed ja Tallinn - see on väike, aga väga armas linn."

Poisid Michele kohta: "Väga sõbralik, ei teeks kärbselegi liiga. Väga töökas. Õnnelik inimene. Rahulik poiss."