Rändur andis kümneid intervjuusid ja käis avalikel esinemistel, lootes oma reisidest pajatades hakata kulutusi tasa teenima. Hughes rääkis, et järgmisena läheb ta oma reisilugudega Hollywoodi vallutama.

Selle kuu alguses tuli tagasilöök – guinnessi-tegelased kirjutasid, et tema rekordit ei tunnistata. Takistuseks osutus mehe katse Venemaal käimise linnuke kiire vaevaga ja viisat hankimata kirja saada.

Hughes selgitas oma interneti reisipäevikus, et pidas 175eurost viisat liiga kalliks ning proovis 2009. aasta kevadel üle Narva jõe silla korraks Venemaa territooriumile astuda ja siis kiirelt tagasi Euroopa Liitu ehk Eesti poolele joosta. Illegaalset piiriületust kaameraga ise filminud Hughes jäi aga silma Eesti piirivalvuritele, kes ta kinni võtsid.

Britt pääses suulise hoiatusega tulema ja lootis, et vahejuhtumist hoolimata võib ta Venemaa külastatuks kuulutada ja sõitis bussiga edasi Lätti. Nüüd, rohkem kui kolm aastat hiljem teatas rekordiraamatu toimetus, et ei saa ebaseaduslikul teel saavutatud maailmarekordit välja kuulutada. Mehel ei jäänud muud üle, kui sel nädalal seljakott taas üle õla heita, Venemaa saatkonda sammuda ja seejärel läbi Euroopa Kaliningradi sõita.

Teisipäeva pärastlõunal jõudiski ta Poolast bussiga Venemaa territooriumile. Kui Guinnessi rekordikomisjon tagantjärele Venemaal käiku aktsepteerib, kirjutab Graham Hughes end ajalukku. Vähemalt mõneks ajaks, sest kuna ilmareis venis Eesti-Vene piiri vahejuhtumi tõttu 60 päeva pikemaks, võib mõni veelgi kiirem seikleja tiitli Hughesilt suhteliselt kerge vaevaga ära napsata.

Hughesi sõnul kulus tal reisimiseks keskmiselt 9000 eurot aastas. Kuna mees kasutas couchsurfing’ut ehk võõraste inimeste diivanitel ööbimist, moodustasid suurima osa tema väljaminekutest viisade hankimise tasud. Hughesi sõnul püüdiski tagasihoidliku eelarvega rändur sellepärast Venemaa viisa hankimisest kõrvale hiilida.

Ilmaränduri seiklusi näeb peagi telekanalil National Geographic Adventure. Lisaks on Hughesil plaanis kirjutada oma maailmareisist raamat ja teha film.