Võin öelda, et ei ole. Kõik, kellega olen kohtunud, on olnud väga sõbralikud. See oli üks põhjus, miks olin nii šokeeritud, kui Merle teatas mulle, mida ta (Kristiina Ojuland) ütles.

Millised olid su mõtted ja tunded pärast neid sõnu?

Mu peast käis läbi palju erinevaid emotsioone. Alguses olin vihane, kuid siis püüdsin välja nuputada, miks ta nii ütles. Kui oleksin käitunud nagu sitapea, siis äkki oleks tal olnud põhjust mulle midagi sellist öelda, aga ma ei teinud midagi seesugust. Kui ta tundis, et ta peab mulle märkuse tegema, siis miks ta ei võinud seda öelda otse mulle öelda?

Millist reaktsiooni nüüd Ojulandilt ootate? Vabandusi?

Ma ei ole mõelnud, et mida ma ootan. Mul ei ole midagi võita. Ma olen peaaegu 100% kindel, et ta suhtumine mustanahalistesse ei muutu. On lihtsalt kurb, et keegi ignoreerib kedagi nahavärvi pärast. Mida rohkem selle üle juurdlen, seda rohkem mõistan, et vabandamisel ei oleks mingit mõtet. Kahju on tehtud ja vabandus ei oleks siiras. Vabandus päästaks küll ta reputatsiooni, kuid tema suhtumine sellest ei muutuks.

Kas sooviksid Kristiina Ojulandiga kohtuda ja talle midagi öelda? Mis see võiks olla?

Ausalt öeldes, jah. Loodan, et võin oma headusega tema eelarvamust muuta. Ja võibolla küsiksin temalt, mis teeb ühe nahavärvi paremaks teisest? Mis tal on minu vastu? Kas teda tõesti häirib asjaolu, et olen teisest rassist? Eestis on valitsev religioon kristlus. Ma eeldan, et ta on naine, kes on kristlane. Piiblis öeldakse, et armasta oma ligimesi. See on tegelikult üks piibli kümnest käsust . Kas ta ei armasta oma ligimesi? Eeldades, et tal on ühel päeval lapsed - kui tal neid juba pole -, kas ta õpetab neid olema inimese naha värvi suhtes sama ignorantne nagu ta ise?

Mida sa arvad sellest, et Ojuland võib nende sõnade pärast oma töö kaotada?

Ma ei soovi talle halba. Aga ma olen uudishimulik ja tahan näha, mis juhtub.