Septembrikuus lõpetatakse tööd veel viiel objektil: Tartu Forseliuse gümnaasiumis, Tartu kesklinna koolis, Kuremaa tervisespordikeskuses, Saarepeedi rahvamajas ja Päästeameti Tallinna häirekeskuses.

Ehitustööd käivad 112 objektil kogumaksumusega 19,7 miljonit eurot. Välja on kuulutatud 58 ehitus- ja 40 projekteerimishanget. Kokku on projekti raames tänaseks korraldatud 783 hanget.

Järgnevatel kuudel on plaanis alustada ehitustöid enam kui 120 objektil ning välja kuulutada veel 180 objekti ehitushanked ligi 55 miljoni euro väärtuses.

CO2-heitmekvoodi müügist saadava raha eest muudetakse tuleva aasta lõpuks energiasäästlikumaks 480 hoonet üle terve Eesti, investeerides neisse kokku üle 146 miljoni euro.

Investeeringud on suunatud eeskätt hoonete energiasäästlikkuse tõstmisele. Enamiku objektide juures on kavas projekteerida ja ehitada uued ventilatsiooni-, kütte- ja tugevvoolusüsteemid ning soojustada majade seinad, soklid, põrandad, vahelaed ja katused. Kavandatud tööde tulemusena peaks vähenema energiatarbimine ning sellest tulenevalt õhku paisatava CO2 hulk.

Projekti edenemist saab jälgida Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi kodulehel www.rkas.ee/co2/kaart.

Andrus Kõre
Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi CO2-projekti direktor