Eestis oli veel paar aastat tagasi enamik ajakirjandusmaailma proffe veendunud, et meesteajakirja väljaandmine Eestis on lootusetu ettevõtmine. Eesti meeste jaoks on ju olemas ajakirjad asjast ehk auto-, jahi- ja kalameheajakirjad. Ja muidugi suure tarbijaskonnaga erootika- ja pornoajakirjad Maaja, Sekser, Mister Alex, Lilith.    Valitses veendumus, et meest kui niisugust on Eesti turul sihtgrupina väljaspool eriharrastusi raske määratleda.

Nii ilmuski meil  1995-1997 ajakiri Mees, aga see läks hingusele. Mees rõhus peale etiketi, relvade ja seksi kõvasti ka riiklusele, kasvatades sõjaajaloolasest toimetaja Hannes Walteri käe all uue aja eesti härrameest.   Pärast “Meest” ilmus paar numbrit meesteajakirja ajakirja M, mis samuti turult kadus.

Ajakiri DI, endine Diivan on uues  veebruarinumbris selgemalt kui varem orienteeritud meestele. Varasemast eksklusiivsest sisustusajakirjast on saanud  pigem rämedale kui peenele mehele suunatud seksi- ja autoajakiri.  Sinimust-valgetes toonides kaanel poseerib (nais)kirjanik Kerttu Rakke. Ajakirjas annab krimiajakirjanik Peeter Võsa ülevaate Tallinna lõbumajades ja rahvalik  popstaar Üllar Jörberg on persoon, kellelt saab lugeda 50 arvamust. Heidetakse pilk Detroidi autonäitusele ja esiltletakse luksusautot Rolls-Royce Phantom. Kultuuri poole pealt annab intervjuu  näitleja Aleksandr Ivashkevitsh ja Ants Juske kirjutab skandaalsest vene kunstnikust Oleg Kulikust.

Kes on mees, keda DI sihib? Trendiajakiri müüb unelmaid ega räägi tegelikust elust,  ja nii on DI sihitud ehk mehele, kes unistab paremast seksist (lõbumajas), paremast autost, kultuursematest harrastustest. Aga mida see Jörberg siia puutub, Oleg Kulikuga samas ajakirjas? Camp?

Meestejakiri DI on kindlasti kobedam lugemisvara kui keskmine Anne, kuid Areeni toimetuses  mehed siiski nurisesid, et pole see.  Aga igal juhul tasub sisse vaadata.