Režissöör: Roland Emmerich; Peosades: Dennis Quaid; Jake Gyllenhaal; Emily Rossum

Eelarve: $ 125 000 000

Kassa (Maailmas) : $ 544 272 402

Sisu: Globaalne soojenemine käivitab üle maailma looduskatastroofid, näiteks upub vette ja külmub kinni Manhattani saar, kuhu jääb lõksu ka klimatoloog Jack Halli poeg Sam. Kui kogu maailma elanikkond liigub lõunasse sooja, läheb Jack koos meeskonnaga New Yorgi poole, et poeg päästa.

Miks halb on?

Mõttetu rahakulutamine, ebaloogilised ja üle jala tehtud lahendused, ajuvaba meelelahutus. Filmiäparduste otsijad on leidnud linateosest 19 faktiviga: Eksitud on hoonete asukohtadega, vead on isegi filmis näidataval maailmakaardil.

Kriitikud: "Nagu iga teinegi Emmerichi film, on see laetud huumoriga, suurem osa sellest paraku ettekavatsemata" (Bill Clark, FromTheBalcony).

Waterworld (1995)

Režissöör: Kevin Reynolds; Peaosades: Kevin Costner; Dennis Hopper

Eelarve: $ 175 000 000

Kassa: $ 262 218 000

Sisu: Pärast viimsepäeva veeuputust sulavad jääpangad üles ning inimtsivilisatsioon tema praegusel kujul pühitakse maa pealt. Selle jäänused proovivad aga endal hinge sees hoida parve moodi sõidukitel mööda ookeani seilates, söögipoolist ja joogivett otsides. Peamine tegelaskuju on inim-mutant nimega Laevnik. Viimane võtab oma ülesandeks päästa väike tüdruk Enola ja tema hooldaja Helen piraatide käest, kes ihaldavad Enola seljale tätoveeritud kuiva maa kaarti.

Miks halb? Tegemise ajal oli "Waterworld" maailma suurima eelarvega linateos läbi aegade, kuid teenis Ameerika kinodes tagasi vaid poole rahast.  Võitis neli "Kuldset Vaarikat", mis tuntud kui auhind, mida jagatakse aasta halvimatele filmidele.

Kriitikud: "Waterworld on kole, kärarikas ja lollikstegevalt absurdne" (Barbara Schulgasser; San Francisco Examiner)

The Postman (1997)

Režissöör: Kevin Costner Peaosades: Kevin Costner; Will Patton, Olivia Williams

Eelarve: $ 80 000 000

Kassa: $ 18 000 000

Sisu: Põhimõtteliselt "Waterworld" maismaal. Costner on Shakespeare`i tsiteeriv nomaad, kes mööda postapokalüptilist Ameerikat rännates põrkub kokku isehakanud fašistliku sõjarühmaga, kes kohalikke elanikke hirmu all hoiab.

Miks halb?: Film lõppeb sellega, et tsivilisatsiooni sotsiaalne kord taastatakse ning Costneri tegelasest tehakse pronkskuju. Nartsissism kuubis. Uhke viie "kuldvaarika" võitja. Ameerika patriotismi retoorika ja lipulehvitamine on lihtsalt õõvastav. Kolm tundi puhast igavust.

Kriitikud: "Kevin Costneri tulihigelised austajadki võivad pärast selle ülipika, lonkiva segaduse vaatamist ümber mõelda. Masendav läbikukkumine igas aspektis." (Michael Dequina, TheMoviereport.com)

Armageddon (1998)

Režissöör: Michael Bay; Näitlejad: Bruce Willis; Liv Tyler; Ben Affleck, Steve Buscemi; Will Patton jt.

Sisu: Maa poole liigub hiigelasteroid. Inimkonnal on 18 päeva aega, et end päästa. Tsivilisatsiooni saatus on naftapuurija Harry Stamperi ja tema meeskonna käes, kelle NASA saadab asteroidi sisse aatompommi paigaldama. Harry saab surma, aga maailm päästetakse. Naiste lemmik nutufilm.

Miks halb: Jaburad lahendused rasketele probleemidele (a`la vene kosmonaut parandab masina selle pihta tagudes: "That`s how we do things in Russia!" WTF?), primitiivsed dialoogid, hea karakternäitleja Michael Clarke Duncan kui filmi "kohustuslik neeger" jne jne jne. 

"Armageddoni" viletsust näitab ka asjaolu, et vahest maailma tuntuim filmikriitik Roger Ebert märkis selle ära oma vihatuimate filmide edetabelis.

Kriitikud: "Päästke planeet, kuid säästke meid sest filmist" (Mike Clark, USA Today)

Independence Day (1996)

Režissöör: Roland Emmerich; Näitlejad: Will smith, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Jada Pinkett

Eelarve: $70-75 000 000

Kassa: $817 400 000

Sisu: Maailma suurimate linnade ja tähtsaimate paikade kohale saabuvad hiiglaslikud kosmoselaevad. Algab tulnukate invasioon, hävitama hakatakse suurimaid linnu, ka Valge Maja lastakse õhku. Maailma saatus sõjaväepiloot kapten Steven Hilleri ja teadlase David Levinsoni kätes.

Miks halb: algeline dialoog, mida eriefektidega on püütud tasa teha. Filmi mõte ei seisne mitte diskussiooni tekitamises tulnukate invasiooni võimalikkuse üle, vaid selles, kuidas on kõige parem kaugeid külalisi paari tunni jooksul maha nottida.Filmis kokku 19 faktiviga.

Kriitikud: "Suur, rumal läikiv masside veetlemiseks mõeldud kassahitt on eemaletõukav" (James Rocch, Netflix)

Reign of Fire (2002)

Režissöör: Rob Bowman; Näitlejad: Matthew McCounaghey; Christian Bale; Gerard Butler

Eelarve: $60 000 000

Kassa; $82 150 000

Sisu: 20 aasta pärast hoiavad inimkonda hirmu all tuld purskavad draakonid, kes on süüdi ka peategelase Quinni ema surmas, kui viimane püüdis poissi kaitsta. Ellujääjate küll saabub ühel päeval karm kutt Van Zam, kes teatab, et on avastanud viisi, kuidas draakoneid tappa.

Miks halb: Tobeda sisuga film, mis on kasutamata jätnud oma näitlejate võimekuse. Mingit selgitust sellele, kust draakonid pärit, ei pakuta.

Kriitikud: "Kas oleks tobe arvata, et stuudio, kes kulutas filmi jaoks 60  miljonit dollarit, oleks võinud kõigepealt käsikirjast alustada?" (John J. Puccio DVDTown.com)

The Time Machine (2002)

Režissöör: Simon Wells, Gore Verbinski; Näitlejad: Guy Pearce, Samantha Mumba

Eelarve: $80 000 000

Kassa: $123 700 000

Sisu: 1960. aastal tehtud klassiku remake. Alexander Hartegen on teadlane, kes tahab tõestada ajas rändamise võimalikkust. Ta ehitab masina, mis viib ta 800 000 aastat tulevikku. Seal avastab ta, et inimkond on jagunenud kaheks: jahimeesteks ja jahitavateks.

Miks halb: Ei tea, mis oli Guy Pearce`il mõttes, kui pärast suurepärast Mementot (2000) nõustus selles käkis kaasa tegema. Sisus puudub järjepidevus. Alxander on nagu kaks erinevat inimest - kord ekstsentriline teadlane, kord maailmapäästjast kangelane. Laulja Samantha Mumba ülesastumine oleks võinud olemata olla.

Kriitikud: "Kui mul oleks ajamasin, mis mind neli tundi ajas tagasi viiks, võtaksin oma 9 dollarit, laenutaksin originaalfilmi ja veedaksin ülejäänud aja burgeriputkas." (Brian McKay, eFilmcritic.com)

The Happening (2008)

Režissöör: M. Night Shyamalan; Näitlejad: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo

Eelarve: $60 000 000

Kassa: $163 000 000

Sisu: Keskkooli füüsikaõpetaja Elliott Moore juhib oma õpilaste tähelepanu ühele New York Timesi artiklile, milles kirjutatakse mesilaste müstilisest kadumisest, millele keegi ei oska seletust välja pakkuda. Õhus hakkab levima mürgine aine, mis paneb sellega kokkupuutunuid enesetappu sooritama. Peategelane Moore proovib ennast ja oma perekonda päästa.

Miks halb?: nõrgad karakterid, väljamängimata lugu. Proovis suvisel hooajal kinokülastajate meelt lahutada, kuid ei kukkunud välja.

Kriitikud: "See on Emmerichi Day After Tomorrow ja Shyamalani The Signsi ristsugutis" (Ken Hanke, Mountain Xpress)

Battlefield Earth (2000)

Režissöör: Roger Christian; Näitlejad: John Travolta, Barry Pepper, Forest Whitaker

Eelarve: $44 000 000

Kassa: $21 470 000

Sisu: Põhineb saientoloogide vaimse isa L. Ron Hubbardi romaanil. On aasta 3000. Inimkonna orjastanud jõle tulnukarass Psychlod raiskavad piiramatult maailma loodusressursse ja kasutavad tööjõuna inimesi. Noor mees Tyler vangistatakse psychlode poolt, kuid Tyler otsustab oma vabaduse eest võidelda viimse veretilgani.

Miks halb: kuulub kahtlemata maailma läbi aegade halvimate filmide nimistusse. Üle võlli keeratud kaameratöö, infantiilne käsikiri. Lisaks veel, et on hullumeelne panna John Travoltat tulnukat mängima. Võitis kaheksa Kuldvaarikat, sealhulgas kõikides põhikategooriates (halvim meesnäitleja - John Travolta; Halvim lavastaja - Roger Christian; Aasta halvim film jne.).

Kriitikud: "Mõned filmid jooksevad rööbastelt maha. Battlefield Earth võrdub aga rongiõnnetusega filmis Jälitaja." (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)

The Invasion (2007)

Režissöör: Oliver Hirschbiegel; Näitlejad: Nicole kidman, Daniel Craig

Eelarve: $60 000 000

Kassa: $40 170 000

Sisu: Põhineb Jack Finney romaanil Body Snatchers ja on juba neljas tehtud film sellest. Washingtoni psühhiaater Carol Bennell jõuab salapärase tulnukviiruse järele, mis muudab inimeste DNAd ja paneb nad koledaid tegusid sooritama. Bennell avastab, et tema väike poeg on ainuke, kes inimkonda päästa suudaks. Koos kolleegi ja armastuse Dr. Ben Driscolliga proovivad nad poissi nakatunud inimeste käest päästa.

Miks halb?: Keskpärane saast, kuhu on sisse pikitud nii ulme, armastusliin, tülid eksmehega ja väikelaps, kes päästab inimkonna. 99 minutit ajaraisku.

Kriitikud: "Masendav tõend sellest, kuidas Hollywoodi kino on alates 70ndatest alla käinud" (James O`Ehley, Sci-Fi Movie Page).