1. Varblane. Harjumäel asuvas vabaõhukohvikus toimuvad kontserdid ja saab vaadata suurelt ekraanilt jalgpalli. Pahvida saab vesipiipu, lebotada saab ka diivanitel. Jahedamate ilmade tarbeks on ka soojendus. Õlu 40,- (Saadaval on ka „Tõmmu hiid"). Caffe Crema, espresso - 25 krooni.

Plussid: talutavad hinnad, atmosfäär, kontserdid, reserveerimise võimalus, wifi.

Miinus: kui on palju rahvast, ei pruugi teenindaja teieni jõuda.

Vesipiibutoa varjuline lebola on rahvamassidest avastamata.2. Vesipiibutuba (Tatari 1). Vabaduse platsi trollipeatuse juures hoovisügavusse peitunud mõnus lebola, kus käib vähe rahvast - kohta ei teata lihtsalt. Õlu - 35 (saadaval on ka „Saku hele"), kohvi - 25 krooni.

Plussid: varjuline ja mõnusa atmosfääriga, soodsad hinnad joogil ja söögil, wifi.

Miinus: lapsega oleks väljas diivanitel väga mõnus, aga ei tohi (suitsetamise pärast).

Mauruse välikohvik.

3. Maurus. Keskraamatukogu külje alla on varjunud väike välikohvik, kuhu satub sageli ka tegelasi kõrvalasuvatest õppeasutustest. Õlu 35,- (saadaval on „Rocki süsteem" ehk 3 õlut 79,-), kohvi 18,-. Süüa antakse ka hästi.

Plussid: Hinnad (soodaim õlu ja kohvi), atmosfäär, wifi.

Miinused: Tänavamüra on pisut lähedal.

4. Von Krahl (Rataskaevu 10). Teatri kohvikus on eriti sõbralikud hinnad, vaadiõlu maksab kell 18-24 30 krooni. Tavahind 40,-, kohv 25,-.

Plussid: hinnad, atmosfäär.

Miinused: tundub, et praed on väiksemaks läinud..

5. Kohvituba (Lai 26). Pisike perekohvik vanalinna „peamagistraalidest" eemal. See kajastub ka hinnas. Õlu 40,-, kohvi 20,-. Mitte igal pool pole saadaval kofeiinivaba kohvi. Siin on.

Plussid: hinnad, hubasus.

Miinused: väiksus, pisut eemal asukoht.

  

  • Kuku. Vabaduse platsil prominentses kohas on Kuku klubi välikohvik, kust saab silma peal hoida väljakul patseerivatel inimestel. Õlu 46,-, kohvi 25. Peamine pluss ongi asukoht. Kahju, et hinnad nii üles on kergitatud, väljas ei kehti ka klubikaart.

  • Beer House (Dunkri 5). Õlu 55, kohvi 25. Ainus restoran-õlletehas Eestis, kus pruulitakse 7 sorti õlut, mille retseptid on pärit XVI sajandist. Hinnad on aga pigem turiste silmas pidades tehtud.

  • In Vino Veritas (Lai 6). Väike Itaalia stiilis pererestoran, kus on väga suur veinivalik. Õlu 50,-, kohvi 30,-.

  • Hell Hunt (Pikk 39). Kindlasti on siin hea istuda, aga hinnad on kallid - ei ole tegemist ju Raekoja platsiga. Õlu 45,-, kohvi 25,-. Jalgpall suurel ekraanil. Tähelepanek: uut moodi happy hour - õllekella tõmbamine.

  • Karl Friedrich. Raekoja platsil on õlle hinnad masuga alla läinud - mullu oli kuulda 100,- õlle hinnast. Karl Freidrichis on väljaku soodsaim, ehkki ikkagi suhteliselt röögatu hinnaga õlu - 60,- (aga näiteks kõrval Olde Estonias maksab õlu 82,-). Kohvi 30,-.