Tundmatu firma Parklinn Grupp äriõnn sai alguse 2009. aasta kevadel, kohe pärast ettevõtte asutamist. Firma võitis konkursi, et hakata Harjumäel pidama kohvikut. Leping tehti 25 aastaks.

Sohharev oskas tänulikkust üles näidata ning juba suvistel avamispidustustel rippus kohviku seinal maal linnapea Edgar Savisaarest. Nüüd kuulutas Keskerakond sama kohviku oma valimiskohvikuks.

Kaks aastat tagasi astus Juri Sohharev Keskerakonda. Kas see samm on tema ettevõtetele ka kasu toonud?

“Vastupidi,” väidab Sohharev. “Mina toetan Keskerakonda, sest mul on 10aastane poeg ja ma tahan, et talle meeldiks Eestimaal elada,” räägib ta. “Ma näen, kuidas kõik panevad Eestist jooksu, kel pea otsas või käed küljes.”

Ta seletab, kuidas ta tahab teha Harjumäest maailma kõige ilusama koha. “Jah, kõige ilusama koha – puud, mägi, kohvik ja purskkaev,” räägib Sohharev. “Minu projekt!”

Sohharev ütleb, et kui linnavalitsusel ei jätku raha kohviku ümbruse korrastamiseks, kavatseb ta ise sellesse investeerida. Talvel lubab ta kuuse püsti panna ja liuvälja sinna ümber teha, et lapsed saaksid uisutada ja vanemad kohvi juua.

Head äriõnne on Sohharevil jagunud mujalgi. Firma rentis Mustamäel lühikest aega maad tasulise parkla tarvis, nüüd tuleb samale kohale Mustamäe uus turg.

Lisaks sai Parklinn Grupp eelmisel suvel Tallinna linnalt rendilepingu vanalinna kurikuulsasse Okasroosikese majja. Samasse majja, kust linn sügisel Vanalinna Hariduskolleegiumi muusikakooli lahkuma sundis. Kool võttis lahkumiskohustust valuliselt ning korraldas detsembris heategevuskontserdi muusikakooli toetuseks.

Lisaks muusikakoolile on Okasroosikese majas tegutsenud teisedki huviringid. “Seda ei tea keegi, mis sellest majast saab,” ütleb Juri Sohharev.

Sohharev räägib, et kasutab Okasroosikese maja ruume bürooks ja laopinnaks. Kokku on tema firma käes 114 ruutmeetrit. Tähtajatu lepinguga nõutud keskmine rendihind 26 krooni ruutmeetrilt on vanalinna kohta soodne.

Kohvik hoiab teise korruse laos päikesevarje toole ja laudu. Samuti on seal väike kontor ja arvuti.

Europarlamendi saadik Indrek Tarand muretses detsembris oma blogis, et kui muusikakool lüüakse Okasroosikese majast välja, siis võtavad maja rendile “slovaki ärimehed”.