Priit Leito sõnade kohaselt ei toimu ühendamise käigus mingeid muutusi väljaannete väljaandmises. „Ühendamise tulemusena hakkavad ühiselt toimuma kahe nädalalehe raamatupidamine, reklaamimüük, levi ja muud tugifunktsioonid ning ka raamatute kirjastamine," selgitas Priit Leito. „Nädalalehed Eesti Ekspress ja Maaleht koos seniste lisadega ning ajakirjade Maakodu ja Maamajandus toimetused jätkavad igaüks iseseisvalt nagu seni."

„Maalehe toimetuse jaoks on suurim muutus selles, et kolime alates oktoobrist Eesti Ekspressiga samasse majja Narva maantee 11e," selgitas senine Maalehe ja tulevane ASi Eesti Ajalehed juhatuse esimees Kadi Lambot. „Usun, et võtame kahe stabiilselt eduka ettevõtte ärikultuuridest parima ning et sellest võidavad kõik osapooled. Esialgse prognoosi järgi säästame aastas 5 miljonit krooni, kuid esmane eesmärk on läbi sünergia mõlema väljaande konkurentsivõime tõstmine."

„Kahel äriorganisatsioonil on üksteiselt õppida ning ühendamisega saame lõpetada dubleerivad tegevused," selgitas Eesti Ekspressi Kirjastuse ASi juhatuse esimees Viljar Ots. „Kadi on end Maalehe juhina tõestanud, mis tegi otsustamise lihtsamaks. Mina jätkan tööd veel kolm kuud, seejärel lahkun. 12 aastat Eesti Ekspressi Kirjastuse juhina on olnud väga pikk aeg. Nüüd otsin uusi võimalusi eneseteostuseks. Olgugi, et lahkumine pole kerge, on see minu jaoks sobivaim hetk seda teha. Ekspress Grupiga jään seotuks ka edaspidi - aasta lõpust alustan ühinenud ettevõtte nõukogu liikmena."

Eesti Ekspress (www.ekspress.ee) alustas ilmumist 1989. aastal ning kuulub Ekspress Gruppi. Eesti Ekspressi keskmine trükiarv ulatub 36 000 eksemplarini. Lisaks paberlehele tegeleb ettevõte kliendilehtede ja raamatute kirjastamisega ning haldab veebiväljaannet www.ekspress.ee ja kolme portaali: EkspressAuto, EkspressKinnisvara ja EkspressJob. Eesti Ekspressi Kirjastuse ASi 2008. aasta müügitulu oli 135 miljonit krooni ning ärikasum 9,5 miljonit krooni.

Maaleht (www.maaleht.ee) alustas ilmumist 1987. aastal jätkates Eestis maarahvale mõeldud nädalalehe pikka traditsiooni („Tarto maa rahwa Näddali-Leht", 1806). Maaleht on Eesti Ekspressi kõrval üks kahest Eesti suurimast nädalalehest, kuuludes alates 2007. aastast Ekspress Gruppi. Maalehe keskmine trükiarv ulatub 43 000 eksemplarini. Lisaks nädalalehele annab Maalehe kirjastus välja ka raamatuid ning ajakirju Maakodu ja Maamajandus ning haldab veebiväljaandeid www.maaleht.ee ja www.aialeht.ee. Maalehe 2008. aasta müügitulu oli 57 miljonit krooni ja ärikasum 4,7 miljonit krooni.

Ekspress Grupp (www.egrupp.ee) on meediakontsern, mille tooteid tarbib üle 60% Eesti elanikkonnast. Gruppi kuuluvad tütarettevõtjatena Eesti Ekspressi Kirjastuse AS, AS Maaleht (kaks viimast ühinevad alates 1. oktoobrist ja ettevõtte nimeks saab AS Eesti Ajalehed), AS Rahva Raamat, AS Printall, UAB Ekspress Leidyba, SIA Ekspress Portals, UAB Ekspress Portals, AS Ekspress Hotline ning SIA Delfi Holding oma tütarettevõtjatega. Ühisettevõtjate hulka kuuluvad Eesti Päevalehe AS, AS SL Õhtuleht, AS Ajakirjade Kirjastus, AS Express Post. Sidusettevõtjatena kuuluvad kontserni AS Linnaleht ja UAB Medipresa. Ekspress Grupi 2008. aasta käive oli 1,32 miljardit krooni ja puhaskasum 49,5 miljonit krooni. Grupp annab tööd rohkem kui 2300 inimesele.