Ürituse peakorraldaja Mario Kalmre sõnul on see esimene kord, kui festival pääseb täispika saatega nii laia ulatusega rahvusvahelise telekanali eetrisse. “See on siinpool Atlanti kõige olulisem ja populaarsem ekstreemspordile pühendunud telekanal, mille vahendusel jõuame ligikaudu 25 miljonisse kodusse üle Euroopa, Kesk-Aasia ja isegi Aafrika,” ütleb ta.

Euroopa üheks suurimaks ekstreemspordifestivaliks kasvanud Simpel Sessionit on varem näidatud ka telekanalites FOX Sports, Fuel TV, ESPN ja MTV.

Lisaks sellele toimub 13. augustil Simpel Sessioni jaoks veel üks oluline läbimurre. Esimest korda viiakse ürituse raames peetav suvine trikirattavõistlus Eestist välja. BMX-võistlus toimub hoopis Helsingi südalinnas, Narinkkatori ehk Kamppi väljakul ning kannab nime Stadi Session. Kalmre sõnul on tegemist on harukordse nähtusega, kui Eestist väljakasvanud ürituse kontseptsioon eksporditakse mõnda välisriiki. Ka Soomes, mis rohkem tuntud kui rulamaa, pole nii tugevat BMX-võistlust veel toimunud.