Äkki kõlab häire, laevdel kustutatakse tuled ning tüürimees paneb sisse täiskäigu. On oht piraatide rünnakuks, kuid laevad jõuavad siiski turvaliselt sihtkohta.

Filmivõtted. Õhku lennutatakse kaheksa propelleriga mehitamata helikopter, hea Eesti toode. Filmis on efektne kaader, kus kaamera liigub 360 kraadi ümber jõel seilava paadi. Samal ajal hüppab tiiger aegluubis paati, seal oleva mehe kallale. Kui lavastaja oleks selle stseeni tarvis lasknud kaamera kraana otsa riputada, tulnuks paat jõepõhja kinnitada ning kraana selle katusele ehitada. See olnuks kahe päeva töö. Pisikesel kopteril on võte vaid paari tunniga “purgis”.

Saudi-Araabia pealinn Riyadh. Filmigrupp liigub mööda linna ringi, sarnane oktokopter kotis, võttes üles uue kavandatava metroovõrgu reklaamklipi. Töö tellijaks on Riyadhi linnavalitsus ja see on mõeldud kodanike veenmiseks enne referendumit.

Ühes mošees lõpeb Allahi ülistamiskõne, kopter saab loa õhkutõusuks ning tiirutab päikesevalguses pühakoja kohal. Äkki jookseb üks habemes moslem vihaselt kätega vehides filmijate juurde. Kopter tuuakse igaks juhuks alla ja mees küsib: “Kas sellise lennuvahendiga tuletegi minu mošeed õhku laskma?”

Need on vaid mõned viimaste kuude seiklustest videokunstnik Ville Hyvöneni ja ettevõtja Ville Jehe firmas Helicam Services. Firma on üleilmne tegija õhuvideoteenuse kasvava turul. Tõsisem äri läks käima kolme aasta eest, kui Jehe tõi Eestisse uue põlvkonna filmikaamera (Red Epic). Pooled Helicami kunded on väljaspoolt Eestit ja Soomet. Eriti kuumaks on läinud India turul, kust tuleb mängufilme nagu Vändrast saelaudu.