Marten istus Aurora linna kohalikus jäätisebaaris akna all lauas ja ootas oma maiuseportsu, kui ristmikul punase tule alt läbi kihutanud musklimaastur Chevrolet rammis ette jäänud Mazda pikappi, mis omakorda tabas elektrikappi ja lennutas selle läbi jäätisebaari akna.

Marten sai tabamuse ema ja mängukaaslaste silme all ning suri haiglas. Üle katuse lennanud Mazdas hukkusid silmapilkselt sõbrannad Patricia Guntharp (49) ja Debra Serecky (51), kes olid teel hamburgerite järele.

Sündmuskohast viis miili eemal tabati põgenenud maasturijuht, 23aastane Guatemala päritolu Francis Hernandez. Juhiloata sõitnud illegaalse immigrandi kontol oli juba varem 16 mitmesugust, peamiselt liiklusrikkumist, kuid hoolimata hoolimata korduvatest vahistamistest ei suudetud teda maalt välja saata.

Nüüd kaaluvad Colorado osariigi seadusandjad, kas viia läbi audit immigratsiooniametis. Teisipäeval kohtuti auditikomiteega ning lepiti kokku, et kõigepealt selgitatakse novembriks välja, mida uurimine endaga kaasa võib tuua.

Praeguseks hetkeks on selge, et Hernandez sai rahulikult vabaduses kõndida immigratsiooniameti esinduste omavahelise kommunikatsiooni puudumise tõttu. Nimelt arreteeris Guetamaalast pärit liiklushuligaani alates 2003. aastast üheksa erineva esindust. Kohtusse minnes aga ei oldud alati teadlikud tema eelmistest rikkumistest, kirjutab AP.

Hetkel istub Hernandez vahi all ja ootab kohtu eelistungit.