Ainus põhjus, miks Saku Õlletehasel, Läti Aldarisel ja Leedu Svyturys-Utenos Alusel on vaja eraldi tegutseda, on tugevad rahvuslikud meeleolud neis riikides, märkis suuromaniku esindaja toona. Eestlane ei taha Läti õlut, lätlane põlgab Eesti oma ja ka leedulased joovad parima meelega just Leedu õlut.

Tegelikult valmivad väga mitmed Eesti õlledeks peetavad märjukesed juba mõnda aega piiri taga. Näiteks Saku uhiuut õllesorti Blond villitakse kaheliitristesse plastpudelistesse Läti Aldarise tehases. Nii lätlased kui ka leedukad panevad oma tehastes suurtesse pudelitesse ka Presidendi Pilsnerit. Leedus toodetakse lisaks ka lahtist Saku Valget.

Rahvusliku uhkuse on alla neelanud ka lõunanaabrid. Saku põhikonkurent Tartu Õlletehas valmistab lätlastele õllemarke Cesu Light Viegls, Cesu Premium, Cesu Special Export ja Pilzenes. Leedu turule toodetakse Tartu tehases Double Bock õlut.

"Kuna Tartus paikneb Olvi grupi ainuke purgiliin Baltikumis, siis villime allhanke korras purgiõlut gruppi kuuluvatele Läti ja Leedu tehastele," selgitab õlletehase juht Tarmo Noop. Ta lisab siiski, et kõik registreeritud õllemargid ei ole aktiivsed. Aktiivsed on vaid need, mida villitakse purki.
Mõlema õlletehase tuntumad margid Saku Originaal ja A. le Coq Premium valmivad siiski Eestis.