Klauson avaldas 1967. aastal raamatu „Rahva hüvanguks“, kus ta kõrvutas Eesti NSV ja kodanliku Eesti elatustaset ning leidis, et sovetlikus Eestis oli rahva heaolul pidev tõusutendents.
„Mõnikord võib kuulda arvamust, et misjaoks teha töötajate heaolu paranemisest rääkides võrdlusi kodanliku aja elatustasemega ja panna edusammud ainult sotsialistliku korra aktivasse. Sealjuures viidatakse sellele, et sõjajärgsetel aastatel on tootmine teaduse ning tehnika progressi mõjul peaaegu igal pool kasvanud ja töörahva olukord paljudes kapitalistlikes riikides mõnevõrra paranenud. Kuid ärgem unustagem, et kapitalistlik majandus tervikuna areneb teaduse ja tehnika progressist hoolimata ebastabiilselt,“ hoiatas Klauson.

Kuldaväärt sõnad! Tänaseks on kapitalistliku Eesti tegelased oma nahal tundnud masu, täpe ja pupu mõjusid. Kas sellist Eestit me tahtsimegi?

Hiljuti kuulsid eestlased, et Kaur Kender ja rühmitus ZA/UM tahtsid Sirbist teha ajalehe, mille eesmärk on jätta riigist selle elanikele normaalne mulje.
Kuna nemad oma lubadust ei pidanud, siis tegi sellise loo Ekspress.
Selgub, et Eesti on väga normaalne riik. Normaalne!

PS Artiklit lugedes tasub omada huumorimeelt ja mõista irooniat.