Viimati kirjutas Eesti meedia temast aasta tagasi jaanuaris, mil Koppeli suunas tulistati tulirelvast. Mees pääses, kuul läks napilt mööda. Pärast juhtunut teatas ärimees, et kavatseb oma pere Eestisse kolida. Enne seda on mees olnud Läti meedia tähelepanu all seoses ühe pikaleveninud äritüliga ning sellest tulenenud korruptsiooniskandaaliga.

22. märtsil pöördus avaliku kirjaga Läti presidendi poole Koppeli abikaasa.

Oma kirjas meenutab proua Miller nn kohtulikku-õiguslikku sõda tema mehe ja Läti ettevõtjate Larisa Sviridova ja Aleksandr Rassoha vahel. Nimelt 2006. aastal tekkis ta abikaasal Larisa Sviridovaga erimeelsused seoses ühise äri edasise juhtimise asjus. Mees otsustas ettevõttest lahkuda. Juriidiliseks asjaajamiseks palgati Lätist jurist, kes sai asjaajamiseks igakuiselt Eestlastelt 11 000 latti.

Ühel heal päeval avastasid eestlastest abielupaar, et neil pole enam ei osalust ettevõttes ega ole nad saanud raha nende aktsiate eest, hinnanguliselt 670 000 eurot.

“Meid lihtsalt rööviti,” teatab nördinud Miller Läti presidendile. “Meie poolt palgatud jurist esindab nüüd hoopiski oponentide huve.”

Naine kirjutab pikalt ja põhjalikult kuidas erinevate uurijate käest kätte liikunud kaebus jõudis lõpuks lahendini, kus eestlastest abikaasad jäid oma aktsiatest ilma, ehkki tõestatud sai vastaspoole korraldatud võltsimised. Ilma jäid nad enda poolt soetatud Mercedesest – kõik olevat seaduslik.

2009. aasta alguses tulistati ärimees Koppeli suunas ning anti mõista, et ta unustaks aktsiate eest saamata jäänud võla.

Veelgi enam, Koppelit asuti seejärel süüdistama vastaspoole kallal toime pandud vägivallatsemises, kuigi midagi sellist aset ei leidnud. Neid meelitati maksma kopsakat altkäemaksu, et pääseda väidetava vägivalla eest määratavast vanglakaristusest. Ja kuigi kogu loost on leitud ilmselgeid korruptsiooni tunnuseid, kuigi mitmed asjasse puutunud persoonid sh õiguskaitseorganite töötajad on saanud karistada, on nüüdseks see õnnetu äritüli jõudnud sinnamaani, et ärimees Koppelit süüdistatakse koguni kohtuniku ähvardamises. Ta liikumised on kohtulikult piiratud, seega võimalused normaalselt elada.

“Pöördun teie poole, kui kahe väikese tütre ema, kelle mees ja laste isa tahetakse hävitada ning palun teilt kaitset,” kirjutab Miller Läti presidendile.