23.01.2009, 00:00
Eesti sepa- ja kokakunst Lyonis
Prantsusmaal Lyonis jaanuaris 2009 toimuvale kokakunsti
gurmee-võistlusele Bocuse d’Or on sel aastal läbi tiheda
sõela valitud ka eesti parimad köögikuningad. Eesti kuraatori
Dimitri Demjanovi sõnul pole see mitte ainult kokandusalane, vaid ka
poliitiline riikidevaheline mõõduvõtt.
Sellisel
esitlusel on toitude kvaliteedi kõrval oluline ka nende serveerimise
viis. Demjanov tellis spetsiaalselt selleks tarbeks kandikud Eesti
Kunstiakadeemiast, need valmisid kahe ehte- ja sepakunsti eriala
õppejõu Risto Tali ja Rait Siska ühistöös (fotol
degustatsioon Tallinnas).
Hiiglaslike mõõtmetega
poleerpinnaga kandikud ja sinna juurde kuuluvad serveerimisalused on
unikaalesemed, millelaadseid Eestis varem tehtud ei ole.
Kandikud
teeb eriliseks peene joonega damaskuse terasest sepistatud serv ja kandikute
kujundus, mis oma suursugususes annab märku täpsusest, vaoshoitusest
ja heast maitsest.