Raadiosaates kiideti Leedut ning laimati Eestit ja Lätit. Kuulajaile jäeti mulje, et siin pole paljudel inimestel ei elektrit ega vett ning Tallinnas lülitatakse praegu igal öösel elekter välja.

Elu küünalde valgel

Mihhail Deljagin: "Minu tuttavad sõitsid paar nädalat tagasi Baltikumis ringi ja said peaaegu šoki. Ühelt poolt, Leedu - täiesti idaeuroopalik riik: tuledemeri, suurepärased teed, täiesti euroopalik teenindus ja seejuures kõik odav, sest inimesed üldiselt ei ela rikkalt. Ja vaat pärast seda ületavad tuttavad Läti piiri ja sattuvad hoopis teise maailma. Kus on väga harvad ja kallid motellid ning neis võib sattuda olukorda, kus puudub isegi vesi ja kus öösiti lihtsalt pole elektrit..."

Jevgeni Tšernõh: "Kuidas nii - pole elektrit? See sarnaneb anekdoodiga. Miks?"

Mihhail Deljagin: "Kuna paljud maainimesed, kokku põrkudes hindade tõusu ja sissetulekute langusega, raiusid juhtmed läbi ja sõna otseses mõttes elavad küünalde valgel."

Galina Sapožnikova: "Eestis on teine lugu. Seal seaduslikult, Tallinna tasandil, lülitatakse öösiti elekter välja, mille tulemusel on kella kolmest kuni kella kuueni hommikul täielik pimedus, ei põle ükski latern."

Mihhail Deljagin: "Minu tuttavad ei olnud Tallinnas, nad sõitsid maal ringi. Seal peaaegu pole motelle, nad leidsid mingisuguse nurgataguse koha ja olid õnnelikud, kuigi seal polnud ei elektrit ega vett - ja selle juures neilt kooriti euroopalikku hinda."

Deljagin teatas venelastele sedagi, et "alates 1. juulist saab Eestis SMS-sõnumiga tasuda mitte üksnes auto parkimise eest, vaid ka vallandada".

Ansip himustab tadžikke

Mihhail Deljagin: "Seltsimees Ansip palus Tadžikistani presidenti tuua (Eestisse) tadžiki võõrtöölisi - maale, kus töötus on 11 protsenti ja suureneb veelgi! Tadžikistani president pole maailmas tuntud kui venekeelse elnikkonna huvide kaitsja, aga isegi tema ei suutnud varjata hämmeldust, tundes huvi, miks on vaja tadžikke niisuguse tööpuudusega maal? Mille peale Ansip, Tadžikistani esindajate väitel, selgitas, et töötud on enamasti venelased, aga venelasi pole talle vaja - parem olgu tadžikid."

Pissilõhnaline äriskeem

Mihhail Deljagin: "Läti on ainuke Baltikumi riik, kes suutis teenida vahetult oma vabaduse pealt. Riias seisab Vabaduse monument ja inglastel on saanud rahvuslikuks meelelahutuseks sõita sinna, et, vabandage väljendust, rahuldada oma väike vajadus selle monumendi peale. See toob sisse päris korraliku summa: ühelt poolt - trahvi, teisalt - täiendava tulva turiste."

Jevgeni Tšernõh: "No tõepoolest, raha ei haise! Aga milles seisneb selle tegevuse mõte?"

Galina Sapožnikova: "Oletagem, keegi Inglise kodanik veab tuhande naela peale kihla, et tuleb Riiga ja teeb seda, millest käib jutt. Ta ostab pileti 100 naela eest, videokaamera, sõidab kohale, teeb ja võtab protsessi videosse. Teda trahvitakse 100 naelaga."

Mihhail Deljagin: "Ja ta saab 800 naela puhast kasu. Kusjuures, kuna tegu on kihlveoga, raha on maksu vaba, mis on arenenud riikide jaoks väga tähtis. Vaat milline edukas integratsioon."