Kas stseenid ulmefilmist? Ei, hoopis endine Skype’i juhtinsener Ahti Heinla koos tiimiga testib omaloodud kulgurit, simuleerides olukorda Kuul või Marsil. Säde ja tema identsed kolleegid Äke, Kõu ja Öö osalevad juunis – juba teist aastat järjest – USA kosmoseagentuuri korraldataval võistlusel “NASA Centennial Challenge: Sample Return Robot”.

Samal ajal kui Säde väljal askeldab, sörgivad Heinla ja Rasmus Raag tal sabas, tehes NASA jaoks Säde võimetest videoülesvõtet ning jälgides tema “aju” logiraamatut.
"Mis ta nüüd teeb!?" hõikab Heinla, kui Säde läheneb jämedale männile. Ja kui robot järsult keerab, lisab: "Uhh, kohaneb vist keskkonnaga..."
Säde jupsib: ta näeb kogu aeg olematuid takistusi ja liigub kaootiliselt ümber nende. Kodubaasi ei leia ta ka 5-10 meetri pealt, ehkki peaks.
"Minu viga. Ilmselt on mul koodis üks bug," tõdeb Heinla. "Asi ongi tavaliselt detailides. Asjad, mis peaksid toimima 99 protsendil juhtidest, toimivad 80 protsenti." Töö jätkub hiljem garaažis. Juba järgmine katsetus toob edu.