Elu moodsas vanadekodus neelab miljoneid

  • Villa Benita on koostöös Seesam Kindlustusega välja töötanud kindlustuspaketid, kus koha hind eakatekodus sõltub east, soost ja kaudselt tervisest.
  • Näiteks 80aastane mees, kes sooviks järelejäänud elupäevad veeta Villa Benitas, peaks selle eest maksma ligi 1,2 miljonit krooni. Kui aga valitakse pakett, kus tema surma korral 10 aasta jooksul (hinnakirjas nimetatakse seda garantiiperioodiks – Toim.) saaksid omaksed osa makstud rahast tagasi, on hind üle 1,7 miljoni krooni.
  • Naiste puhul on tariifid üldiselt kõrgemad, sest naised elavad ka kõrgema eani. Nii peab näiteks 70aastane naine, kes tahab edaspidise elu mööda saata Villa Benitas, tasuma üle 2,6 miljoni krooni. Ning tema 10aastase garantiiperioodiga paketi hind on üle 2,7 miljoni.
  • Seesami ja Villa Benita välja töötatud hinnakirjas algavad tariifid 60. eluaastast, garantiiperioodi on võimalik saada kas 10 või 15 aastaks.
  • Nendele eakatele, kel pole suuri sääste, tundub kõige loogilisem lahendus oma praeguse eluaseme müük ning teenitud raha eest Villa Benitas koha soetamine. Tulevased pensionärid – praegused töörügajad – peaksid seevastu mõtlema pensionisammastele. Et oleks tulevikus koht, kust võtta raha eakatekodu jaoks.