Politsei avastas, et kamp oli seotud sadade (!) relvastatud röövidega üle Suurbritannia ja Euroopa.

Uusi liikmeid juveeliröövlite rühma värbasid selle juhid Eestis, kes saatsid nad siis odavlennuga sihtkohta ja maksid neile relvastatud röövi toimepanemise eest.

Kõige hirmsama väljanägemisega tüüpidele jagati välja käsirelvad. Leedsi kohtu sõnul viidi röövid läbi halastamatu täpsusega.

Tabatud 27- aastane Reigo Jänes kuulas kohtuistungit läbi tõlgi ning tunnistas üles kaks röövi ning tulirelva imitatsiooni omamise.

Jänes ründas Berry`se juveelipoodi 2006. aasta aprillis koos kolme teisie isikuga. Jänes oli ennast varustanud haamriga ning kaks teist meest kandsid väidetavalt tulirelva. Röövlite saagiks langes toona 335 000 naela väärtuses kelli.

Kolm kuud hiljem röövis Jänes juveelikauplust Manchesteris. 29 sekundiga suudeti poest kokku koguda 230 000 naela väärtuses kelli.  Need peideti poe lähedal asuva baari laeprakku, kust üks kamba liige need pärast ära korjas.

West Yorkshire`i politsei tabas Jänese DNA testi abiga. Ta toodi tagasi Suurbritanniasse, kus ta kuriteo toimepanemise üles tunnistas. Jänese sõnul valiti ta röövlite poolt välja, sest ta oli kodutu, võlgades ning eelnevalt kriminaalkorras karistatud. "Töötasuks" multimiljoniröövi toimepanemise eest sai ta 3500 naela ehk 2006. aasta kursi järgi umbes 77 000 krooni.