“Sagapo, kallid kaasmaalased! Siin Aivo Kääpiö, Istanbul. Õudselt tahaks koju, aga pole parata – Eurovisiooni lauluvõistluse alguseni on veel mitu päeva. Tuleb kannatada. Siin on ikka ilgelt palav! Oh oleks ma teadnud, et nii palav on, ma poleks Türki sõitnud. Vaene Juhan Paadam lebab oimetuna küpressi all ja lõõtsutab nagu lõõtsaga buss. Tõeline piin on viibida ülikonnaga lõunamaises kliimas. Oleks pidanud ikka šortsides ja sandaalides tulema nagu Marko Reikop. Marko ütleb, et väga mugav on niimoodi, kui tuul kintsude vahelt vabalt läbi käib. Ja meie vahvad Neiukesed kannavad pikki linaseid hamesid, kuuldavasti otse palja ihu peal. Peaks tegelikult chekkima, kas kuulujutt vastab tõele. Oodake üks hetk, ma kohe chekin!”

Jerzy ­Kaplinn-Johannesburgski:

“Mis teha, eestlased ei ole siiski laulurahvas! See veendumus sai eile taas kord kinnitust. Neiukesed on omal provintslikul moel küll armsad, seda ei saa eitada, aga laulda nad siiski mõistavad vaid päris tagasihoidlikul moel. Ei saa nad poolatari vastu. Chopini kodumaa on kinkinud maailmale järjekordse suure talendi, Maryla Rodowyczi ja Czeslaw Niemeni mantlipärija. Minu hää soome sõber Tuhajuhani Panokannel arvab ka niimoodi. Vaesed eestlased! Mõnikord on mul teist päris kahju. Intellektuaalselt on üpriski huvitav, mis tunne on olla hääbuva väikerahva liige?”

Ajusaagim:

“Lenk! Lenk, kuuled või! Tule siia! Kranaat tahab meiega intervjuud teha! Mis sa teed seal, Lenk? Jälle ****d või? Jumal küll, mul on selle Lengiga lausa häda kohe – need kuumad türgi kaunitarid on ta pea päris segamini ajanud! Aga mul endal näkkab siin meestega päris hästi. Blondid põhjamaa naised lähevad türgi meestele ikka raskelt peale. Ma olen siin juba mingile viiele mehele raskelt peale läinud! Ja türklased lähevad tegelikult mulle ka raskelt peale! Nad on nii mõnusad, justkui paksud rasvased kõutsid. Onju, Lenk? Lenk, kuuled või? Lenk, mis teed seal?! Ikka ****d või? Jumala eest, pea natuke vahet, muidu *****d ennast veel surnuks! Ei, Lenk on ikka täitsa võimatu, tuleks talle need kilepüksid jalga tagasi panna.”

Tanel Uim:

“Me siin poistega saunas arutasime, et Malta laul on ikka täielik jama see aasta! Minu meelest on kõige suuremad võidušansid Küprose laulul. Aga Ken Marti arvas, et võidab Serbia. Urmase lemmik on, nagu ikka, Montenegro. Ja Taavi hoiab pöialt Taani laulule! Muidu on siin lahe, megad peod toimuvad iga päev hommikuni välja. Näiteks eile käisin Saksa saatkonna peol, tantsisin nagu hull terve öö, padja kaissu pääsesin alles kell viis hommikul.”

Villy Frits:

“Jah, ka kõige raskematel aegadel on eestlased just laulust uut elujõudu ja julgust ammutanud. Meil Jaroslavli kunstiansamblites oli mitmeid võimekaid lauljaid, tuntuim neist mõistagi Georg Ots. Heliloojatest tõstaksin esile Raimond Valgret, aga väga hinnatud olid ka Hardi Tiiduse kupleed. Ent muusika kõlas meil Eesti Leegioniski. Näiteks Artur Rinne laulud aitasid Sinimägedes rinnet hoida. Kui mõtlema hakata, siis on see terve eesti rahva traagika, et rindejoon lahutas nii võimekaid soliste nagu Rinne ja Ots. Tahaks väga loota, et Neiukesed jäävad ajalootormidest laiali pillutamata ja võivad oma kaunist laulu laulda ikka üheskoos sinimustvalge lipu all.”

Aivo Kääpiö:

“Jah, ma vaatasin, ei ole neil jah kleitide all midagi. Minu arust on see igati normaalne, et ajakirjanik peab oma töös mõnikord ka naiste kleidisabade alla piiluma. Muidugi on see ohtlik. Sain minagi ametiülesannete täitmisel vigastada armukadeda Peeter Jõgioja käe läbi. Ses mõttes sarnaneb eurovisiooni-ajakirjaniku töö rindereporteri ametiga. Sa ei tea iialgi, kust tuleb pauk!”

Concordia Susi:

“Täitsa mõttetu oli mul Istanbuli tulek! Oleks veel, et reisibüroo oleks sõidu kinni pappind, aga oma raha eest on see küll täitsa suva ots! Meha siin liigub ja isegi täitsa pandavaid, aga kõik on siuksed, keda naised ei huvita. Peded, noh! Omakeskis nahistavad kogu aeg nagu koprad võsas, naistest välja ei tee absoluutselt! Nojaa, mõned heterod on siin ka, aga need kõik ju abielus! Oh jumal, jumal küll, miks on alati nii, et kõik kenad mehed on peded või siis õnnetult abielus?”