Selgus, et Jõgiojal oli hiljaaegu hull avarii (ta keevitas teisele autole sisse) ja käeluu tõmmati alles mõne nädala eest metallplaadi ja kuue kruviga kokku. Aga Jõgioja, kes alustas proove nädal pärast avariid, lubas Pajusaarele, et eurovisiooni lõppvõistluseks on käsi korras. Pajusaar meenutas seepeale ettevaatlikult, et enne Türki sõitu tuleks kõigepealt rahvuslik voor ka ära võita.

“Milles küsimus! Ma ei tea, kuidas t e i e, aga mina tahan sõita ka Türki!”

Peeter Jõgioja sööb kuus korda päevas (sealihast hoidub). Ta sööb kuu ajaga 200 muna, munakollased jätab kõrvale. Joob kõvasti valgujooki.

Müttab tundide kaupa trummide taga ja jõusaalis (kuuekümnekiloste hantlitega). Lõpetanud Elva õhtukooli. Endine keskerakondlane. Suveniiri asutaja Heldur Jõgioja poeg. Tartu pubi Krooks omanik. Vabakutseline ja raske löömisega rokimees.

Pärast Neiokõste võitu sai Peeter Jõgioja telemaja koridori peal Jaak Joalaga kokku. Laiutas käsi, et näe, tegite küll seal kõrges žüriis oma otsuse, aga võitsime ikka meie! Joala naeris vastu, et jah, ega toore jõu vastu ei saa!

Jõgioja kaupleb endale alati tingimused, mis talle meelt mööda on – et tal lubataks lõhkuda nii, nagu ta tahab. Püsti ja peaga ja hammastega. Poole jõuga ei tee see mees midagi.

Jõgioja lööb nii kõvasti, et vahel on trummiplaadid tagurpidi. Vahel lööb ta need lausa ribadeks. (Jõgioja: “Nad rebenevad nagu paber!”)

Katkiläinud plaadid needib Jõgioja kinni ja harjutab nende peal kodus. Kahju ka, kui ta uued plaadid kodus puruks taoks.

Vanasti, Ultima Thule päevil peksis Jõgioja rahva rõõmuks trummipulgad peaga pooleks. Pulki läks Jõgiojal puuvirnade kaupa. Ta on lõhkunud lisaks pulkadele ka ninaluu. Veri on voolanud ja otsaesine oli alailma katki ja trummid verised. Aga peaga pulkade peksmise lõpetas Jõgioja ära, sest haavatud otsaesine ei tulnud tema kui kõrtsiärimehe autoriteedile kasuks.

Kunagi kolm-neli aastat tagasi lõi Jõgioja Compromise Blue koosseisus Õllesummeri laval käeluu puruks. Sõitis Tartusse, astus Maarjamõisa haiglasse sisse (hommikul nelja-viie ajal) ja laskis tohtritel haava kinni õmmelda. Haav õmmeldi kinni. Paari päeva pärast läks tagasi, et valutab ja on paistes. Selgus, et luumurd.

Jõgioja iseloomustustades kasutatakse sõnu "impulsiivne" ja "labiilne" ja "äraarvamatu". Öeldakse, et selle mehe juures pead kontrollima, mida räägid. Et kui on võimalik minna bussiga, siis Jõgiojaga autole eelistatakse bussi. Ja et punaste neoontähtedega peaks olema üles kirjutataud, et sellele mehele viinavõtmine ei sobi.

Seda öeldakse ka, et Jõgioja on aus poiss. Kui Jõgioja juhtus pealt nägema, kuidas kamp Eesti nagasid Läti poistele kallale läks (Läti poisid olid tulnud Tartusse ekstreemspordi festivalile) ja kui asi oli juba nii hull, et jalgadega taguma hakati, läks Jõgioja vahele ja lõpetas peksmise ära.

Jaanus Nõgisto, kes mängib praegu Jõgiojaga kollektiivis Led R, ütleb et tal ei ole olnud võimalust varem koos mängida mehega, kes a) on nii tohutult improvisatsioonivõimeline, b) nii tohutult energiline ja c) nii tohutult tundlik.

“Ta mängib nii kuradi kõvasti nagu Led Zeppelini Bonham! Ta on mootor, ta inspireerib!” Selles žanris (Nõgisto peab silmas rokki) on Jõgioja Eestis kindlalt parim!”

Raul Vaigla seletab juba praegu ära, et kui ta ükskord vanaks saab ja üks kõrv enam ei kuule, siis süüdistatagu Jõgioja. Sest kui Jõgioja kõrval kitarri mängida, siis on üks kõrv (Jõgioja-poolne) vahetpidamata lukus.

Vaigla: “Ta on ju loom! Pühvel! Ta on rokipühvel!!!”

Lauri Saatpalu kiidab Jõgioja šõud. Saatpalu võrdleb Jõgioja legendaarse löökpillimängija Ray Cooperiga, kes on kiilakas ja mustade prillidega ja frakis ja näeb välja nagu Vormsi Enn. Cooper esineb nii šefilt (ta liigutab oma nuia teatraalselt ja kaarega), et olgu ta laval koos Elton Johni või missuguse sööriga tahes, kaamera näitab pool aega ikka seda, kui efektselt Ray Cooper lööb.

Jõgioja šõu on Saatpalu hinnangul, nagu Cooperi omagi, ka muusikaliselt perfektne.

Saatpalu: “See pole sedasorti efekt nagu võrksukad, mis varjutavad madalat lauluoskust. Eurovisioonisaates oli Jõgioja ikka mees üle platsi. Mis seal salata. Eks ta näitas teistele ikka ära, mis šõu tähendab. Ta on andekas, midagi pole ütleda.”

Tarmo Leinatamm (mängis Jõgiojaga koos Rosta Akendes) ütleb kõigepealt, et "Metsik power on sel mehel sees!” ja jääb Petsi meenutades mõttesse.

“Kas sa tead, millised jämedad vedrud olid vanasti Vene autodel amortisaatori ümber?”

“Tean.”

“Vaata! Jõgiojal on sees selline jäme vedru nagu vanal Vene autol ümber amordi. Vaat selline power!”

Jõgiojal on passipildil ka sarved peas. Ükskord, kui Jõgioja Rootsi sõitis, uuris Rootsi piirivalve murelikult Jõgioja sarvi ja küsis, mis asjus härra Rootsi sõidab. Jõgioja teatas Rootsi piirivalvele, et kui õhtul väljas pimedaks läheb, siis ta läheb surnuaiale ja lükkab hauaplaadid ümber ja trambib lilled sodiks. (See oli nali.) Rootsi piirivalvurid ehmatasid ära, vaatasid üksteisele otsa, helistasid, arutasid, pidasid nõu. Ja lasksid Petsi Rootsi.

Nüüd võtab sarviline Jõgioja ette Türgi tee.

Jõgioja: “See saab olema šokk! Ma luban! Türgis ma tekitan kindalsti furoori! Ma ehmatan inimesed täiesti ära!!!”

Näis, mis saab. Pajusaar olevat Jõgiojale öelnud, et ära sa peaga ikka päris löö.

Pets koputab alati, kui uksest tuleb!

Neiokõste lauljad Anu ja Triin Taul, Astrid Böning, Diana Põld ja Kadri Uutma tunnistavad üksmeelelt, et Pets on äärmiselt sümpaatne ja viisakas. Ei räägi naisterahvaste kuuldes ropusti ja koputab alati ukse peale, kui tuleb.

Peeter Jõgioja kuulab seda koputamise juttu, mõtleb veidi ja teeb tütarlaste ettekandesse väikese, kuid olulise täpsustuse.

Asi oli tegelikult nii, et Jõgioja lendas tõesti telemajas riietusruumi (riietusruum oli ühine). Tüdrukud vahetasid parajasti kostüüme ja pistsid kisendama, et enne sisenemist tuleb koputada ka. Jõgioja pani seepeale ukse kinni ja koputas, nagu kästud. Ainult et seestpoolt.