Kohtuvaidluse tegi eriliseks see, et uudised kajastasid Gammeri poolt riigiasutuste vastu algatatud kohtuprotsesse ja põhinesid avalikel kohtulahenditel.

Näiteks vaidlustas Gammer Ekspressis ilmunud lause, et ta on koos äripartner Hirvega hotellipidaja. Hagi kohaselt samastas ajakirjanik ärimeest ebaõiglaselt talle kuuluva ettevõttega.

Ekspressi esindaja Evelin Jõepere selgitas kohtus, et ajakirjanikud kasutavad artiklite kirjutamisel tavakõnes kasutatavat eesti keelt. Sellise tavapärase sõnakasutuse piiramine tähendaks olulist ohtu sõnavabadusele.

Harju maakohtunik Krista ­Kirspuu leidis, et Ekspress ei ole ebaõigeid andmeid avaldanud. Gammer vaidlustas otsuse Tallinna ringkonnakohtus ja sai lüüa ka seal.
"Avaldatud laused võivad sisaldada üheaegselt nii faktiväidet kui ka väärtushinnangut," kirjutas asja arutamist juhtinud kohtunik Tiit Kollom otsuses.

"Kohtuotsustest tavainimese arusaamise tasemel järelduste tegemine väljendab pigem väärtushinnangut, milliste ümberlükkamine ei ole kohtu korras võimalik."
Riigikohus ei võtnud Gammeri edasikaebust menetlusse, mis osutub ärimehe esimeseks kaotuseks vaidluses ajakirjandusega.