7400 Tarmo Vahter: Mart Laari salaprotokoll
21 
8.03.2007
 6. märtsil 1995 kell 16.50 kogunesid Tallinnas Pirita teel Lillepaviljonis viisteist Isamaa ja ERSP siseringi liiget.
"Ei tea, mis saab Rüütlist?" uuris valimisstaabi peanõunik Tiit Pruuli.
"Keskerakonna esimees. Ha-ha-haa!" vastas ERSP esimees Tunne Kelam.
Tegelikult oli olukord isamaalaste jaoks naljast kaugel. Arnold Rüütel oli püstitanud eelmisel päeval uue Eesti rekordi, koorides üle 17 000 hääle.
2200 Sulev Vedler: Filatov: "Ärge otsige vaenlasi oma sõprade hulgast!"  
13
8.03.2007
 Andrei Filatov saabus Tallinna esmaspäeva hommikul Moskvast - vaid mõned tunnid pärast Eesti valimistulemuste selgumist, kuid ta ütleb, et poliitika teda väga ei huvita. "Pronkssõduri teema huvitab mind hoopis rohkem."
"Kas olete andnud raha mõnele Eesti parteile?"
"Ma ei ole rahastanud mitte ühtegi parteid. Aga mul on infot, et mõned Konsti­tutsioonierakonna liikmed on kaitsepolitsei ülesandel valmis andma tunnistusi, et rahastasin nende erakonda."
"Andsite neile raha?"
2000 Mihkel Kärmas: Virtuaalpüssid koguvad tolmu  
13
8.03.2007
 Kui detsembris Saku suurhalli juures esitletud pealinna päästeameti dirižaabel pressi pilgu all plehku pani ja tükkis vaatluskaameraga taevalaotusse kadus, tegi see paljudele nalja. Tegelikult oli see vaid üks äparduste sarjast, mis kodumaist kõrgtehnoloogiafirmat ELI seirab.
Apsud jäid aga seni üldsuse eest varju, sest need juhtusid kaitseväe õppeasutuste või polügoonide kinniste väravate taga.
Mitu kaitseväelast tunnistavad, et probleemist rääkimine võib pahandusi tuua - neid võidakse süüdis
1900
online
Varro Vooglaid:Selline on elu? Kahjuks tõesti! 
10
8.03.2007
 Hiljaaegu kirjutas Fagira D. Morti oma mõtetest, mille kutsus esile minu päev varem avaldatud artikkel ajalehes Postimees. Hindan tema avameelset mõtteavaldusest kõrgelt, sest tavaliselt valitseb aborditemaatika osas piinlik vaikus.
1700 Räägid eesti keelt - saad peksa! 
23
8.03.2007
 Eesti Vabariigi aastapäeval sõitis tallinlane ­Andri (36) trammiga Sikupilli peatusest Kesklinna poole. Tema ees istusid kolm noormeest. Kui Andri hakkas oma kaaslasega juttu ajama, pööras üks noorukeist tema poole ja ütles vene keeles "Ära räägi eesti keeles, mulle see ei meeldi!"
Andri üritas eesistujat viisakalt rahustada. Tundmatu noormees, kes ilmselgelt soovis tüli norida, sellest aga ei hoolinud ning nõudis ülbel toonil Andrilt eesti keeles rääkimise lõpetamist.
1700 
online
ESMASPÄEV: Kasiino peitis hasartse mehe mureliku naise eest tagaruumidesse  12.03.2007
 - Nädalavahetusel levis jutt nagu oleks Oscarivõitja ja kleptomaanias süüdistatud Winona Ryder narkootikumide üledoosi tõttu surnud - õnneks ei vasta kumu tõele
- Ameeriklased keerasid tänavu kellad varasemaks kolm nädalat varem
- Eesti majanduskasv oli 2006.a. ropp - 11.45%, paraku tegi naaber Läti meile ära.
1500
ajalugu
 
Pekka Erelt: Mehed, kes vaikisid surmani  
3
8.03.2007
 Eesti sõjaväeluure ümber lahvatanud skandaal seadis löögi alla terve Eesti luure maine. Mitte ainult meie kaasaegse, vari on heidetud ka sõjaväeluure eelkäija, Sõjavägede Staabi II osakonna peale. Kas seegi sarnanes pigem klounaadiga kui tõsiseltvõetava luurega? Kindlasti mitte. 1920.-1930. aastate Eesti sõjaväeluuret hinnati piiri taga väga kõrgelt. Näiteks Briti luure andis teistest allikatest hangitud sõjalisi andmeid eestlastele ülekontrollimiseks.
1500 Madis Jürgen: Luule Tull: "Elu on ­olnud kiire ja huvitav ja läinud nagu viuh!"
2 
8.03.2007
 Luule Tull (64) valab oma heledas soojas köögis kohvi ja lükkab koogitaldriku külalistele lähemale. Ise ta pärast nelja õhtul kohvi ei joo - ei mõju unele hästi.
Tutvustab koera ("seda pole mõtet karta!") ja kassi ("see hammustab!") ja nimetab, et kassi nimi on Kurrnäukus.
Luule: "Oi jumal! Ma käisin ju aasta läbi iga päev mootorrattaga Sõmerule tööle, 30 kilomeetrit."
Talvel ka?
"Talvel ka! Ja siis oli ju rohkem lund kui nüüd! Ja ratas ei läind talvel külmaga käima.


--

Tervitustega, MJ mobiil +372 54 51 68 66