Pressivaenlase nimetust sobiks hääletanute arvates kandma kaks meest, kes mõlemad kogusid 47 häält - Baltic News Service (BNS) uudisteagentuuri peatoimetaja Anvar Samost ning Tallinna linnapea ja Keskerakonna liider Edgar Savisaar.

Kommenteerijad pakkusid pressivaenlase kandidaatideks veel Liis Lassi, Andrus Ansipit, Toomas Hendrik Ilvest ja Merit Koplit.

TULEMUSED

Pressisõber 2008

1. Gerd Kanter 74 häält

Kettaheitja. Olümpiavõitja on eranditult alati valmis ajakirjanikega suhtlema ja ka tulemused pole ka laita. Keskmine eestlane teab tänu Kanterile ketteheitest sama palju, kui omal ajal kümnevõistlusest, kui veel Erki Nool staadionil vägitegusid sooritas.

2. Ivari Padar 21 häält

Rahandusminister. Rahandusminister. Hingelt põllumees Ivari Padar on pidanud viimasel ajal vastama paljudele rasketele küsimustele valdkonnas, mida veel paar aastat tagasi poleks tema pärusmaaks loetud. Maailma finantskriisist puudutatud Eestis on tulnud Padaril teha nii mitmeidki ebapopulaarseid otsuseid, kuid Võrumaa mees on poliitikute ja ajakirjanduse survele auga vastu pidanud.

3. Evelin Ilves 12 häält

Eesti Vabariigi esimene leedi. On teinud revolutsiooni presidendiprouade meediasuhtluses.

4. Leo Kunnas 10 häält

Reservkolonelleitnant ja kirjanik. Eesti kaitsejõudude probleemi aktiivne teadvustaja ühiskonnas, heas mõttes "vastuvoolu" ujuja.

5. Marko Mihkelson 3 häält

Poliitikutest kõige aktiivsem blogipidaja, kes suhtleb meediaga alati soravalt.

 

Pressivaenlane 2008

1.-2. Anvar Samost 47 häält

Uudisteagentuuri BNS juht. Veendunud internetikommentaaride vastane.

1.-2. Edgar Savisaar 47 häält

Tallinna linnapea. Ei ilmunud pikemat aega linnavalitsuse pressikonverentsidele, aga tuli sinna siis, kui saab Keskerakonda kiita.

3. Rein Lang 15 häält

Justiitsminister. Laskus anonüümse netikommentaatori tasemele. Toomata ühtegi näidet või argumenti, väitis ta, et ajakirjanikud on lollid, kes ei ole võimelised aru saama asjadest, millest nad kirjutavad, eriti just kohtuistungeid kajastades, mistõttu on tore need salastada.

4. Toomas Sildam 6 häält

Vabariigi Presidendi avalike suhete nõunik. Millegipärast on presidendi vastuvõtu info ja külaliste nimekiri salastatud. Infot tuleb välja tirida nagu tangidega. Nii mõnigi kord ei saa üldse mingit kommentaari.

5. Vjatšeslav Leedo 4 häält

Saaremaa vürst ja Laevakompanii boss. Norib lakkamatult Delfi kommentaaride pärast, aga ise meediaga suhtlema ei kipu. Saaremaa Laevakompaniil ei ole teadaolevalt isegi inimest, kes korraldaks meediasuhteid või kes täidaks antud kohuseid.